News

Un obicei nesănătos crește considerabil riscul de a dezvolta complicații din cauza coronavirusului

15.04.2020 | 15:58
Un obicei nesanatos creste considerabil riscul de a dezvolta complicatii din cauza coronavirusului
ADVERTISEMENT

Medicii americani au dezvăluit că fumatul de cannabis crește considerabil riscul de a avea complicații din cauza noului tip de coronavirus.

Cannabisul crește riscul de a avea complicații din cauza coronavirusului

Conform Daily Mail, consumul de cannabis este extrem de periculos în condițiile infectării cu coronavirus, deoarece poate duce la complicații majore din cauza faptului că duce la inflamații în plămâni.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce se întâmplă cu căile respiratorii atunci când fumați canabis este că provoacă un anumit grad de inflamație, foarte asemănător cu bronșita”, a declarat medicul Albert Rizzo la CNN.

”Acum aveți niște inflamații ale căilor respiratorii și aveți o infecție pe deasupra. Deci, da, există șansa de a face mai multe complicații”, a explicat Rizzo, care a precizat că acest viciu ar putea îngreuna diagnosticul de simptome COVID-19.

ADVERTISEMENT

Consumul de cannabis a crescut considerabil în ultimii ani în SUA

Doctorii americani cred că acest lucru se datorează faptului că unul dintre simptome este o tuse uscată, dar aceeași tuse poate apărea doar și pentru că pacientul este fumător de marijuana.

S-a dovedit științific că fumatul zilnic de marijuana dăunează plămânilor până la punctul în care organele seamănă cu cele ale unui pacient caare suferă de boală pulmonară obstructiv cronică, iar aceștia din urmă sunt printre cei mai expuși riscului din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani consumul de cannabis a crescut foarte mult în SUA. Un studiu realizat în 2018 arăta că 43 de milioane de persoane cu vârste de peste 12 ani au fumat marijuana cel puțin o dată în ultimul an.

Nu mai puțin de 11 state americane au legalizat fumatul de marijuana, iar 33 de state din SUA au permis folosirea cannabisului în scopuri medicale. Un sondaj din 2018 a constatat că 62 la sută dintre americani susțin legalizarea marijuanei, dublu față de acum două decenii.

ADVERTISEMENT

Fostul campion mondial de box la categoria grea, controversatul Mike Tyson, s-a decis în urmă cu doi ani să să facă fermier. Opţiunea sa, după ce a studiat serios efectele terapeutice incontestabile asupra bolnavilor în stare terminală şi în general asupra persoanelor suferinde este cannabisul, plantă din care se obţine unul dintre drogurile cele mai consumate la nivel mondial: marijuana.

ADVERTISEMENT