Sport

Cătălin Chirilă a purtat drapelul la ceremonia de închidere. Puţini sportivi rămaşi în delegaţia României. Video

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român l-a desemnat pe Cătălin Chirilă să poarte drapelul naţional la festivitatea de încheiere a JO 2020.
08.08.2021 | 16:51
Catalin Chirila a purtat drapelul la ceremonia de inchidere Putini sportivi ramasi in delegatia Romaniei Video
ADVERTISEMENT
08-08-2021
14:49

Cătălin Chirilă a purtat drapelul. Foarte puţini sportivi rămaşi în delegaţia României

Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020 s-au terminat cu ceremonia de închidere. Pentru delegaţia României, portdrapel a fost Cătălin Chirilă.

 

În stadionul care a găzduit festivităţile, Team România a avut puţini reprezentanţi, pentru că regulile organizatorilor i-au obligat pe toţi sportivii să părăsească Japonia la cel mult 48 de ore de la terminarea concursurilor la care au luat parte.

La capătul unei ediţii a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 desfăşurată sub semnul pandemiei de coronavirus, portdrapelul României la ceremonia de închidere va fi canoistul Cătălin Chirilă.

Cătălin Chirilă, portdrapelul României

COSR a anunţat prin intermediul pagini oficiale de Facebook desemnarea acestuia. De la festivitate vor lipsi mulţi dintre membrii delegaţiei României, care au părăsit satul olimpic, după încheierea probelor la care au participat.

ADVERTISEMENT

„Team Romania JO Tokyo 2020

Canoistul Cătălin Chirilă a fost desemnat purtător de drapel al României pentru Ceremonia de Închidere a JO Tokyo 2020. Cătălin a ocupat locul 5 în finala olimpică de la canoe dublu, 1000 m, alături de colegul său Victor Mihalachi.

Team Romania e mândră e tine, Cătălin!“, a scris COSR pe pagina oficială de Facebook.

Cătălin Chirilă, locul 5 la canoe dublu, 1000 m

Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi au ocupat poziţia a cincea în finala olimpică de canoe dublu pe distanţa de 1000 de metri.

ADVERTISEMENT

Portdrapelul României este unul dintre puţinii sportivi care se mai află încă la Tokyo. El a concurat sâmbătă, 7 august, în proba de kaiac-canoe simplu, 1000 m, dar nu a reuşit să se califice în finala probei.

Fără spectatori şi cu puţini sportivi

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea o ceremonie de închidere atipică. Mulţi dintre sportivii care au concurat la Tokyo sunt deja înapoi în ţările lor.

ADVERTISEMENT

Din cauza ameninţării coronavirusului, organizatorii au recomandat sportivilor să părăsească Japonia la cel mult 48 de ore după terminarea concursurilor la care au luat parte.

Este cazul şi medaliaţilor noştri, care au revenit în România la scurt timp după ce au urcat pe podiumul olimpic de la Tokyo. Ţara noastră a cucerit un aur şi trei arginturi, graţie cărora se situează la mijlocul clasamentului pe medalii.

ADVERTISEMENT

Medaliile României

  • AUR: Ancuța Bodnar și Simona Radiș (canotaj, dublu vâsle feminin)
  • ARGINT: Ana Maria Popescu (spadă)
  • ARGINT: Mihăiță Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari (canotaj, patru rame masculin)
  • ARGINT: Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă (canotaj, dublu rame masculin)
ADVERTISEMENT