Canotajul şi-a reluat locul în top! Medalie de aur în “proba regină”!

George Heisu   
în Stiri sportive
02/10/2017, 00:10
Canotajul şi-a reluat locul în top! Medalie de aur în “proba regină”!

După o perioadă în care intrase într-un con de umbră, echipajul bărcii de 8+1 a României a revenit în forţă. Primul semn al renaşterii a fost dat la Rio de Janeiro, unde fetele noastre au urcat in extremis pe podium, obţinând medalia de bronz. Relansată la apă, această ambarcaţiune mai avea un ţel, şi anume acela de a depăşi adversarul tradiţional, şi anume barca Statelor Unite ale Americii.

Acest lucru s-a întâmplat, cum era mai frumos, chiar pe terenul americancelor, duminică, în finala probei de la Campionatul Mondial de la Sarasota, unde barca noastră de 8+1 a făcut istorie, cucerind medalia de aur. Este al doilea trofeu de acest gen cucerit de delegaţia tricoloră la respectiva competiţie, băieţii încheind aceeaşi probă doar pe poziţia a 5-a. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Canotajul românesc, două medalii de aur în America

Echipajul României, format din sportivele Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea a încheiat cursa cu timpul de 6:06.40 minute, obţinând astfel medalia de aur. Pe podium au mai urcat Canada (6:07.09) şi Noua Zeelandă (6:07.27), în timp ce SUA a încheiat pe 4.

Medalia de aur obţinută de echipajul feminin de 8+1 este a doua pentru România, după cea de aur câştigată la dublu vâsle feminin categorie uşoară (Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă). Şase echipaje tricolore au participat la CM din SUA. La precedenta ediţie a Campionatului Mondial, în 2015, cea mai bună performanţă a României a fost locul 7.

Închide ×