Sport

Canotajul românesc, rezultate bune în prima zi la Jocurile Olimpice. Trei echipaje, direct în semifinale

În prima zi de concurs de la Tokyo, canotajul românesc a obținut rezultate foarte bune, toate echipajele mergând mai departe la Jocurile Olimpice.
24.07.2021 | 10:28
Canotajul romanesc rezultate bune in prima zi la Jocurile Olimpice Trei echipaje direct in semifinale
ADVERTISEMENT

Canotajul este sportul care a primit cei mai mulți bani de la MTS în acest an olimpic și se speră că de aici vor veni și cele mai bune rezultate.

Organizatorii japonezi au decis să modifice puțin programul întrecerilor de canotaj, deoarece duminică și luni se anunță vreme nefavorabilă și mai multe curse au avut loc sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Rezultate excelente pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice

Astfel, nu mai puțin de șapte echipaje au intrat în concurs pentru canotajul românesc în prima zi de la Jocurile Olimpice, iar rezultatele sunt îmbucurătoare și dătătoare de speranțe că vom putea ajunge la medalii.

Primele au intrat în focul competiției Iuliana Buhuş și Adriana Ailincăi, iar cele două au terminat seria pe locul al doilea și au obținut calificarea directă pentru semifinalele probei de dublu rame.

ADVERTISEMENT

Apoi, echipajul masculin de dublu rame a reușit același lucru. Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă au forțat în ultima parte a cursei și i-au întrecut pe reprezentanții Olandei. Românii au încheiat cursa cu 6:33.86, performanță care le-a asigurat direct un loc în semifinale.

Echipajele de 8+1 merg în recalificări

După un start ratat la dublu vâsle feminin categorie uşoară, Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc au avut un final absolut fantastic și au încheiat pe prima poziție asigurându-și locul direct în faza semifinalelor.

ADVERTISEMENT

În schimb, echipajele masculine și feminine de 8+1 vor intra în recalificări. La băieți, Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Radu Constantin, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc şi Adrian Munteanu au terminat cursa pe locul 3.

În proba feminină, România, în componența Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea, au încheiat cursa pe locul 2.

ADVERTISEMENT

România, atacă prima medalie

În recalificări merg şi echipajele de patru rame feminin (Mădălina Hegheş, Elena Logofătu, Cristina Popescu şi Roxana Anghel) şi patru rame masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari).

România este aproape de prima medalie olimpică în proba de spadă feminin. Scrimera Ana Maria Popescu este calificată în faza semifinalelor, acolo unde, de la ora 12:30, o va întâlni pe Katrina Lehis din Estonia pentru un loc în marea finală.

Monica Niculescu și Raluca Olaru au câștigat în super tiebreak partida de tenis cu surorile Chan (Taiwan), favoritele 5 în proba de dublu. A fost 7-5, 1-6, 10-6 pentru cele două jucătoare din România, care au fructificat experienţa superioară.

ADVERTISEMENT