Sport

Canotoarele Mădălina şi Amalia Bereş, umilite de autorități la întoarcerea de la Tokyo. ”N-am avut buget pentru flori, iar tatăl lor e un rival politic”

Mădălina şi Amalia Bereş, două dintre sportivele care au reprezentat România în întrecerile olimpice de la Tokyo, au avut parte de o surpriză pe care nu o vor uita prea curând.
09.08.2021 | 18:29
Canotoarele Madalina si Amalia Beres umilite de autoritati la intoarcerea de la Tokyo Nam avut buget pentru flori iar tatal lor e un rival politic
ADVERTISEMENT

Amalia și Mădălina Bereș sunt două dintre canotoarele care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La revenirea acasă, primarul comunei Mogoşeşti-Siret, de unde sunt de loc cele două sportive, le-a tratat cu ignoranță.

Lipsa bugetului pentru… două buchete de flori și mai ales conflictul politic al primarului Damian Butnariu cu tatăl sportivelor, sunt motivele enumerate de edil pentru lipsa de respect arătată celor două canotoare.

ADVERTISEMENT

Damian Butnariu: ”Am încercat să găsim buget de flori, dar nu s-a putut”

Primarul comunei Mogoşeşti-Siret, județul Iași, vă rămâne cu siguranță în istorie ca edilul care nu a găsit bani pentru două buchete de flori, pe care să le ofere sportivelor Amalia și Mădălina Bereș, la revenirea acestora dela Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Dacă gestul primarului oricum nu poate fi catalogat, declarațiile acestuia, prin care încerca să justifice umilința sportivelor, întrec orice imaginație.

ADVERTISEMENT

”M-am gândit să le premiez cumva pe cele două fete, care fac parte din comunitatea noastră, însă nu avem buget. Am încercat să găsim buget pentru două buchete de flori, însă nu s-a putut.

Lucrurile sunt complicate. Suntem o comunitate foarte mică, săracă, abia ne descurcăm aici. Acum mă chinui să asfaltez un drum în comună.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că nu sunt bani, sunt la mijloc şi nişte neînţelegeri politice. Tatăl lor face parte dintr-un grup politic rival. Când am putut, le-am premiat, chiar dacă şi atunci m-am chinuit foarte mult.

În 2016, când Mădălina s-a întors de la Rio, am declarat-o cetăţean de onoare al comunei. Acum chiar nu se poate”, a declarat Damian Butnariu, primarul comunei Mogoşeşti-Siret, conform bzi.ro.

ADVERTISEMENT

Cine sunt Amalia și Mădălina Bereș

În 2017, conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român a lansat programul ”Samurai 2020”. A fost formată echipă cu sportivii cu potențial pentru câștigarea medaliilor olimpice la Tokyo, iar Mădălina Bereș a fost inclusă pe lista sportivelor de mare perspectivă.

În același an, alături de coechipierele din ”Nava amiral” a canotajului feminin românesc, 8+1, Mădălina devenea campioană mondială.

Sora mai mica, Amalia, e campioană europeană. Ambele au început să practice canotajul la aceeași vârstă, 14 ani. La Tokyo, au tras în aceeași barcă de 8+1 și chiar au stabilit un nou record mondial în recalificări.

Mădălina şi Amalia Bereş au participat în finala probei de 8+1, unde echipajul românesc s-a clasat pe poziţia a şasea. Însă, în ciuda performanțelor celor două surori, primarul Damian Butnariu nu a putut trece peste conflictul politic cu tatăl fetelor.

ADVERTISEMENT