News

Cântăreţ de muzică tradiţională, ucis în Afganistan. Anterior crimei, talibanii băuseră ceai cu muzicianul

Un cântăreț din Afganistan a fost ucis de talibani. ”L-au împuşcat în cap la fermă”
29.08.2021 | 18:01
Cantaret de muzica traditionala ucis in Afganistan Anterior crimei talibanii bausera ceai cu muzicianul
Cântăreţ de muzică tradiţională, ucis în Afganistan. Anterior crimei, talibanii băuseră ceai cu muzicianul. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un cântăreţ de muzică tradiţională din Afganistan a fost ucis duminică în provincia Baghlan, a anunţat familia artistului.

Fawab Andarabi a fost împuşcat mortal vineri de un luptător taliban , într-o localitate aflată la aproximativ 100 de kilometri nord de capitala țării, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

Anterior acestei crime, talibanii s-au deplasat la locuinţa lui Andarabi şi au percheziţionat-o. Se pare că aceștia chiar au băut ceai cu muzicianul, a declarat fiul bărbatului, Jawad Andarabi.

Un artist din Afganistan a fost ucis de talibani. ”Era un cântăreţ care doar îi distra pe oameni”

“El era un om inocent, un cântăreţ care doar îi distra pe oameni. L-au împuşcat în cap la fermă”, a spus Jawad Andarabi.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că insurgenţii vor ancheta incidentul, însă nu are mai multe informații referitoare la aceast caz.

Fiul artistului a cerut să se facă dreptate. Consiliu local taliban a promis că ucigaşul bărbatului va fi pedepsit.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare cântăreață pop din Afganistan a părăsit țara

Aryana Sayeed este cea mai cunoscută cântăreață de muzică pop din Afganistan. Ea și-a anunțat fanii că este în siguranță după ce a reușit să părăsească țara. Mulţi ani, aceasta a primit ameninţări din partea oamenilor care consideră că muzica, apariţia şi reprezentaţiile ei sunt un afront la adresa culturii afgane.

Aryana Sayeed, în vârstă de 36 de ani, a declarat că a părăsit țara, după ce la putere au revenit talibanii. Artista s-a îmbarcat într-o aeronavă de refugiați.

ADVERTISEMENT

“Am spus într-unul dintre interviurile mele recente că voi fi ‘Ultimul soldat care va părăsi țara-mamă’ și, destul de interesant, exact acest lucru s-a și întâmplat.

Sper și mă rog ca, având în vedere schimbările din ultimele zile, oamenii mei frumoși să aibă o viață pașnică fără teamă de bombe și explozii. Inima, rugăciunile și gândurile vor fi mereu cu voi!”, a scris Aryana Sayeed pe contul ei de Instagram.

Recent, Pajhwok, cea mai mare agenție de știri din Afghanistan, a anunțat că talibanii au interzis difuzarea de muzică și vocile femeiești la radio și tv în provincia Kandahar, potrivit Guardian.

ADVERTISEMENT
Tags: