News

Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj la alegerile locale 2020

28.09.2020 | 12:43
Cantaretul de muzica populara Dinu Iancu Salajanu a castigat functia de presedinte al Consiliului Judetean Salaj la alegerile locale 2020
ADVERTISEMENT

Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu este câștigător, potrivit rezultatelor parțiale la alegerile locale 2020, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj.

Artistul a fost susținut de PNL și a avut adversari politici din partide puternice precum PSD și UDMR. Liberalul a obținut 36% din voturi, fiind urmat de candidatul PSD, Florin Florian, cu 27% din sufragii, şi cel al UDMR, Robert Szilagyi, cu aproape 20% din voturi.

ADVERTISEMENT

Funcția de președinte al CJ Sălaj a fost ocupată de PSD-istul Tiberiu Marc, în ultimii 16 ani, care nu a mai candidat la un nou mandat în acest an.

Dinu Iancu Sălăjanu, noul președinte al Consiliului Județean Sălaj după alegerile locale 2020

Cântărețul este celebru pentru cântecele sale, fiind unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din România. Cu toate că are succes pe plan profesional, Dinu Iancu Sălăjan s-a înscris în PNL pe 9 martie 2020, iar în vara aceluiași an și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj, la alegerile locale 2020.

ADVERTISEMENT

Artistul este și directorul casei de cultură din Zalău și directorul Ansamblului de cântece și dansuri „Porolisum”. Dinu Iancu Sălăjan este finul de căsătorie al celebrului Nicolae Furdui Iancu. Cei doi mari artiști au cântat împreună la numeroase concerte.

În județul Sălaj, candidatul PSD Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, social democratul Dan Ghiurco, actualul primar al orașului Jibou,  independentul Septimiu Ţurcaş, susţinut de PNL, actualul primar al oraşului Şimleu Silvaniei, și-au prelungit mandatele pentru încă patru ani, după victoria de la alegerile locale 2020.

ADVERTISEMENT

Cântărețul Dinu Iancu Sălăjan este un interpret de muzciă populară din zona Ardealului, a studiat Conservatorul, secția canto clasic, la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea.