ADVERTISEMENT
News

Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj la alegerile locale 2020

Autor: Ionuţ Cataramă | 28.09.2020 | 12:43
Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj la alegerile locale 2020

Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu este câștigător, potrivit rezultatelor parțiale la alegerile locale 2020, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj.

ADVERTISEMENT

Artistul a fost susținut de PNL și a avut adversari politici din partide puternice precum PSD și UDMR. Liberalul a obținut 36% din voturi, fiind urmat de candidatul PSD, Florin Florian, cu 27% din sufragii, şi cel al UDMR, Robert Szilagyi, cu aproape 20% din voturi.

Funcția de președinte al CJ Sălaj a fost ocupată de PSD-istul Tiberiu Marc, în ultimii 16 ani, care nu a mai candidat la un nou mandat în acest an.

ADVERTISEMENT

Dinu Iancu Sălăjanu, noul președinte al Consiliului Județean Sălaj după alegerile locale 2020

Cântărețul este celebru pentru cântecele sale, fiind unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din România. Cu toate că are succes pe plan profesional, Dinu Iancu Sălăjan s-a înscris în PNL pe 9 martie 2020, iar în vara aceluiași an și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj, la alegerile locale 2020.

Artistul este și directorul casei de cultură din Zalău și directorul Ansamblului de cântece și dansuri „Porolisum”. Dinu Iancu Sălăjan este finul de căsătorie al celebrului Nicolae Furdui Iancu. Cei doi mari artiști au cântat împreună la numeroase concerte.

ADVERTISEMENT

În județul Sălaj, candidatul PSD Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, social democratul Dan Ghiurco, actualul primar al orașului Jibou,  independentul Septimiu Ţurcaş, susţinut de PNL, actualul primar al oraşului Şimleu Silvaniei, și-au prelungit mandatele pentru încă patru ani, după victoria de la alegerile locale 2020.

Cântărețul Dinu Iancu Sălăjan este un interpret de muzciă populară din zona Ardealului, a studiat Conservatorul, secția canto clasic, la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!