Sport

Caoimhin Kelleher, debut de sezație în Champions League! Klopp, încântat: “A demonstrat că e un real talent”

02.12.2020 | 12:08
Caoimhin Kelleher debut de sezatie in Champions League Klopp incantat A demonstrat ca e un real talent
ADVERTISEMENT

Caoimhin Kelleher a jucat primul său meci pentru echipa mare a lui Liverpool chiar în grupele Ligii Campionilor. Antrenorul englezilor a vorbit la conferința de presă despre titularizarea tânărului portar declarând că titularizarea acestuia nu a fost o decizie grea.

Liverpool a câștigat cu 1-0 contra lui Ajax și a ajuns în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Antrenorul englezilor a trimis în teren o echipă cu foarte mulți jucători tineri, printre ei s-a aflat și Caoimhin Kelleher, fotbalist ce a jucat primul meci în această competiție la 22 de ani.

ADVERTISEMENT

Portarul nu l-a dezamăgit pe antrenorul lui Liverpool. El a reușit să nu ia gol, iar cu două minute înainte de final a avut o intervenție salvatoare, care a făcut ca toate cele trei puncte să ajungă la echipa engleză.

”A demonstrat că este un real talent”

La sfârșitul jocului, antrenorul german a fugit spre tânărul jucător pentru a-l strânge în brațe și a-l felicita. În cadrul conferinței de presă, Klopp a spus de ce l-a titularizat pe Kelleher în locul lui Adrian.

ADVERTISEMENT

“Top, top, top! Este o situație în care trebuie să spun că a fost ușor să mă decid să-l titularizez pe Caoimhin , deoarece el chiar merita.

A fost dificil totuși sa iau decizia de a-l lăsa pe banca pe Adrian, pentru că și el a apărat bine. Kelleher a demonstrat că este un real talent și un portar pe care ne putem baza. Probabil va dormi bine la noapte… sau nu”, a spus Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Liverpool e liderul grupei din Liga Campionilor

Caoimhin Kelleher este cel de-al 11-lea portar care joacă pentru Liverpool în Liga Campionilor, însă este numai al doilea care nu a încasat gol la debutul său pentru echipa engleză în competiție, după Chris Kirkland care a izbutit această performanță cu Galatasaray în urmă cu 18 ani.

Liverpool se află pe primul loc în grupa D a Ligii Campionilor, cu 12 puncte. Englezii sunt urmați de Atalanta (8 puncte). Pe locul de Europa League se află Ajax (7 puncte). Midtjylland ocupă ultima poziție a grupei, cu un singur punct acumulat după cinci etape.

ADVERTISEMENT

Portarul de 22 de ani este cotat la 900 de mii de euro pe site-urile de specialitate. Kelleher a început fotbalul la echipa Ringmahon, în Irlanda. Apoi a ajuns la formația sub 18 ani a lui Liverpool, în iulie 2015. În ultima etapă din Premier League, Liverpool a făcut egal, 1-1 cu Brighton.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: