Carousel hot news

CAP DE SERIE după 11 ani! INDIFERENT de rezultatul din Irlanda de Nord!

La tragerea la sorţi a preliminariilor următorului Campionat Mondial, Rusia 2018, România va fi cap de serie şi va evita astfel marile forţe fotbalistice ale continentului în faza...
04.06.2015 | 16:00
CAP DE SERIE după 11 ani! INDIFERENT de rezultatul din Irlanda de Nord!

La tragerea la sorţi a preliminariilor următorului Campionat Mondial, Rusia 2018, România va fi cap de serie şi va evita astfel marile forţe fotbalistice ale continentului în faza calificărilor.

Tragerea la sorţi pentru preliminariile CM 2018 va avea loc pe 25 iulie, la Sankt Petersburg, iar clasamentul FIFA care va conta va fi cel de luna viitoare, iulie, întocmit după disputarea partidelor de luna aceasta. Vor fi 9 grupe în preliminariile CM 2018: şapte grupe de 6 echipe şi două de 5 echipe. Cîştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final, iar cele mai bune 8 echipe de pe locul 2 vor merge la baraj.

România nu are cum să pice sub locul 9 în ierarhia FIFA, indiferent de rezultatul partidei cu Irlanda de Nord. În cazul unui eşec, tricolorii tot vor acumula 1.111 puncte, un egal ne aduce la un total de 1.166 puncte, iar o victorie ar ridica naţionala la 1.277 puncte, conform digisport.ro.

Cu o victorie în Irlanda de Nord, România poate ajunge a treia naţională în topul ţărilor europene, după Germania şi Belgia, respectiv pe locul 6 în lume în funcţie de ce se va mai întîmpla şi la Copa America.

Ultima dată cînd ţara noastră a fost cap de serie în preliminarii, indiferent de turneul final, a fost în campania pentru EURO 2004.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri