News

Capăt de drum pentru chirurgul vedetelor! A fost prins de polițiști în timp ce încerca să fugă din țară

12.12.2020 | 15:46
Capat de drum pentru chirurgul vedetelor A fost prins de politisti in timp ce incerca sa fuga din tara
ADVERTISEMENT

Medicul estetician Călin Doboș, condamnat la trei ani de închisoare cu executare într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, a fost prins de polițiști noaptea trecută, în timp ce încerca să părăsească țara prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.

Cunoscut publicului larg drept chirurgul vedetelor, acesta a fost găsit vinovat de moartea unei paciente care s-a prezentat în urmă cu șapte ani la clinica sa privată din Galați în vederea unei liposucții.

ADVERTISEMENT

La acel moment, rudele au susținut că decesul femeii a survenit pe fondul unor perforaţii ale intestinului suferite în timpul intervenției. Dincolo de condamnare, lui Doboș i s-a interzis să își exercite profesia pe o perioadă de patru ani.

Chirurgul vedetelor a fost prins la vama Nădlac, în timp ce încerca să fugă din țară

În data de 12.12.2020, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, cetăţeanul român D.C., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea din data de 11.12.2020, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

Ulterior, Călin Doboș a fost predat unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea continuării procedurilor pentru punerea în aplicare a sentinţei judecătoreşti definitive.

ADVERTISEMENT

„Revino-ți! Dacă tu mori, mor și eu odată cu tine”

Acuzat de ucidere din culpă, medicul susține în apărarea sa că întreaga vină aparține, de fapt, chirurgilor de la Spitalul de Urgență Galați, unde femeia a fost tratată după liposucție.

Nu știm ce s-a petrecut de la operație și până acolo, însă un lucru este cert, operația a decurs normal și după câteva zile a ajuns în spital.

ADVERTISEMENT

Această infecție a fost constatată în formă generică de către spital, a fost inserată în raportul de constatare medico-legală și se pare că a fost contractată în secția ATI. Este singura secție în care pacienta a fost adusă după intervențiile chirurgicale”, a declarat, la acea vreme, Călin Doboș.

În schimb, rudele pacientei susțin că medicul se comporta ca un om cu mustrări de conștiință în momentul în care aceasta se zbătea între viață și moarte.

A fost trei zile acolo, aproape non-stop a fost lângă sora mea, ducându-se la pat la ea și spunându-i «Băi, revino-ți! Dacă tu mori, mor și eu odată cu tine»”, a povestit Daniel Ciuraru, fratele victimei.

ADVERTISEMENT
Tags: