Fotbal intern

Capcană pentru Gigi Mulțescu la debut! Deplasările la Iași, coșmar pentru Dinamo în ultimii ani

20.03.2021 | 15:37
Capcana pentru Gigi Multescu la debut Deplasarile la Iasi cosmar pentru Dinamo in ultimii ani
ADVERTISEMENT

Gigi Mulțescu debutează la Dinamo în cel de-al cincilea său mandat în Ștefan cel Mare. Deplasarea de la Iași nu este una care să le genereze „câinilor” emoții pozitive, mai ales după ce s-a întâmplat în ultimii ani.

Meciurile cu ieșenii au fost mereu adevărate provocări pentru dinamoviști și au generat chiar adevărate cutremure în „Groapă”, provocând multe schimbări de antrenori.

ADVERTISEMENT

Doar în ultimii ani, dinamoviștii au înlocuit de trei ori tehnicianul după ce au pierdut cu gruparea din Copou. Dacă moldovenii sunt destul de cuminiți în „Groapă”, lucrurile se schimbă total când primesc vizita „câinilor”.

Capcană pentru Gigi Mulțescu la debut. Procentaj dezastruos pentru alb-roșii în ultimele opt deplasări la Iași

Prima amenințare pentru dinamoviști, înaintea meciului cu Politehnica Iași este… statistica! Asta pentru că din ultimele opt meciuri jucate pe terenul moldovenilor, „câinii” au câștigat doar unul. S-au mai înregistrat o remiză și șase victorii ale gazdelor de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Singurul succes dinamovist din această perioadă a fost cel din 12 aprilie 2019. Partida se disputa în play-out-ul Ligii 1, iar dinamoviștii îi aveau în teren pe Dan Nistor, Damian Dussaut, Mattia Montini sau Denis Ciobotariu, fotbaliști care acum evoluează pentru alte echipe din Liga 1.

În schimb, ultimele două deplasări ale dinamoviștilor la Iași s-au încheiat cu înfrângeri la zero pentru bucureșteni. A fost 2-0 pentru alb-albaștri în data de 9 august 2019 și 1-0 în 7 martie 2020. Iar dacă meciul de sâmbătă, 20 martie 2021 va aduce pentru „câini” un nou debut al lui Gigi Mulțescu pe banca tehnică, precedentele deplasări nu au fost deloc cu noroc pentru antrenorii alb-roșiilor

ADVERTISEMENT
  • De 2 ani nu a câștigat Dinamo la Iași;
  • 6 victorii ale ieșenilor, 1 egal și 1 victorie dinamovistă s-au înregistrat în ultimele confruntări din Copou.

Trei schimbări de antrenor după ultimele trei înfrângeri!

Pe lângă rezultatel proaste, puncte pierdute și multă tensiune, dinamoviștii s-au mai ales și cu trei antrenori dați afară, după ultimele trei înfrângeri înregistrate pe terenul celor de la Poli Iași! În 21 septembrie 2018, Dinamo pierdea cu 0-2 pe terenul moldovenilor, iar Florin Bratu era demis după ce intra în conflict public cu Dan Nistor, căpitanul câinilor.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, în startul sezonului 2019-2020, Dinamo pierdea tot cu 0-2 la Iași. Pe banca alb-roșiilor stătea Sebastian Moga, secundul lui Eugen Neagoe. Actualul tehnician al Astrei Giurgiu încă se refăcea după ce i se făcuse rău pe parcursul meciului cu Universitatea Craiova. Neagoe nu avea să mai revină pe banca tehnică, iar după meciul de la Iași era numit oficial Dușan Uhrin Jr.

Nici cehului nu i-au priit deplasările din Copou. În 7 martie 2020, Dinamo pierdea cu 1-0 meciul cu Poli, iar Uhrin era și el îndepărtat de la cârma echipei. Imediat avea să izbucnească pandemia de coronavirus, iar restul e istorie. Dinamoviștii au încheiat cu greu sezonul, fiind incapabili să își dispute toate meciurile din cauza problemelor cauzate de COVID-19.

  • 3 antrenori a schimbat Dinamo după ultimele 3 înfrângeri de la Iași;
  • Florin Bratu, Eugen Neagoe și Uhrin Jr. au plecat după dueluri disputate în Copou.

În 2009 era să se prăbușească avionul care îi ducea pe dinamoviști la Iași

Unul dintre cele mai dificile momente din istoria recentă a lui Dinamo s-a petrecut chiar înaintea sărbătorilor pascale din 2009. „Câinii” se deplasau la Iași pentru un duel încins contra unei formații care mereu se mobiliza la duelurile cu bucureștenii, încă de pe atunci.

Oamenii lui Mircea Rednic zburau în data de 17 aprilie cu un avion al companiei TAROM spre capitala Moldovei, iar aeronava a fost aproape să se prăbușească cu doar zece minute înainte de aterizare. Avionul a lovit atunci o barză, care s-a ciocnit de coiful radarului. Piloții au reușit să stabilizeze aeronava, care a aterizat în condiții de siguranță.

Din nefericire pentru „câini”, evenimentul a părut să îi afecteze. Alb-roșiii pierdeau cu 1-0 pe terenul moldovenilor, iar înfrângerea avea să se dovedească a fi una extrem de costisitoare în vederea clasamentului final. „Câinii” pierdeau în cele din urmă titlul și terminau pe 3, sub Unirea Urziceni și FC Timișoara.

  • În data de 17 aprilie 2009 era să se prăbușească avionul care îi transporta pe dinamoviști la Iași;
  • Mircea Rednic era antrenorul „câinilor” în stagiunea 2008-2009 a Ligii 1.
ADVERTISEMENT