News

Capitala a intrat în scenariul galben: rata de incidență, peste 2 la mie. Ce măsuri s-ar putea impune 

Vineri, 17 septembrie, Capitala a intrat în scenariul galben. Rata de incidență a trecut de 2 la mie. O serie de măsuri s-ar putea impune în următoarele ore.
17.09.2021 | 10:31
Capitala a intrat in scenariul galben rata de incidenta peste 2 la mie Ce masuri sar putea impune
Capitala a intrat în scenariul galben: rata de incidență, peste 2 la mie. Ce măsuri s-ar putea impune 
ADVERTISEMENT

Bucureștiul a intrat, vineri, în scenariul galben, după ce rata de incidență a trecut din nou de 2 cazuri la mia de locuitori.

Conform Digi24, în acest moment, rata de infectare în Capitală a ajuns la 2.05 / 1.000 de locuitori, iar o serie de măsuri ar putea fi luate de autorități.

ADVERTISEMENT

Rata de incidență în Capitală a trecut de la 2 la mie. Ce măsuri s-ar putea impune în scenariul galben

În urma noii situații epidemiologice, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă ar putea impune mai multe măsuri pentru stoparea extinderii infecțiilor.

Astfel, activitățile în sălile de teatru și în cinematografe s-ar putea desfășura cu prezență de 70%.

ADVERTISEMENT

De asemenea, evenimentele în aer liber (spectacole, festivaluri, concerte) ar putea avea loc cu cel mult 2.500 de persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală.

Afectate vor fi și competițiile sportive, acolo unde se va permite participarea până la 50% din capacitate, nu până la 75% cum era până la incidența de 2 la mie.

ADVERTISEMENT

Iată restricțiile prevăzute de hotărârea CNSU nr. 67 din 9 septembrie:

  • desfășurarea competițiilor sportive, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea e permisă doar pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate
  • organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție și doar pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate
  • organizarea de evenimente (nunți, botezuri, mese festive etc) cu un număr de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior
  • se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri:
    a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
    b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
    c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil;
    d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;
    e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2;
  • activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00.
  • activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00.

Capitala, peste 600 de cazuri noi raportate în urmă cu 24 de ore

La bilanțul zilnic din urmă cu 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat ale 4.441 de cazuri noi de coronavirus depistate.

ADVERTISEMENT

Din acest total, cele mai multe infecții noi au fost înregistrate în București (604), urmat de Timiș (260) și Ilfov (246). Cele mai puține cazuri au fost în judetele Covasna (13), Tulcea (16) și Ialomița (22).

Joi, rata de infectare în Capitală era de 1,93 cazuri/ o mie de locuitori, iar media națională de 1,33.

ADVERTISEMENT
Tags: