News

Capitala Afganistanului, sub asediul teroriștilor! Atentat sângeros la Universitatea din Kabul

Autor: Eduard Nicolae Popa | 19.07.2019 | 13:46
Capitala Afganistanului, sub asediul teroriștilor! Atentat sângeros la Universitatea din Kabul
Un nou atentat în Afganistan, de data aceasta la Universitatea din Kabul *foto: twitter

Un nou atentat terorist a zguduit din temelii vinerea celor care trăiesc în capitala Afganistanului. Explozia puternică a avut loc chiar în fața Universității din Kabul, iar poliția și oficialii din domeniul sănătății au anutat că cel puțin 6 persoane au murit și alte 27 au fost rănite. Deocamdată autoritățile nu știu dacă atacul a fost comis de un atacator cu bombă sau dacă explozia a fost detonate de la distanță.

 Atentat terorist cu 6 morți la Kabul

Ministrul Sănătății, Dr. Wahidullah Mayar, a scris pe Twitter că „6 persoane au devenit martiri și 27 au fost rănite.” Atentatul a avut loc în campusul universității din Kabul, acolo unde se află mai multe hosteluri în care stau studenții pe parcrusul verii. Un profesor de economie susținea că în momentul exploziei mai mulți avocați dădeau examenul pentru a deveni judecători, susține agenția de presă turcă Anadolu.

Deocamdată atacul nu a fost revendicat, însă în ultimele zile Afganistanul a fost ținta unor atacuri comise atât de către talibani, cât și de gruparea Statul Islamic.

Un nou atentat la Universitatea din Kabul
Un nou atentat în Afganistan, de data aceasta la Universitatea din Kabul *foto: twitter

Mai multe atentate au avut loc în ultima lună în Afganistan

Atentatul de la Universitatea din Kabul a avut loc după ce un atentator sinucigaș a intrat cu mașina într-un sediu de poliție din Kandahar, accident care a fost urmat apoi de un schimb de focuri. Potrivit unui medic din spital, acest atac terorist s-a soldat cu nouă morți, dar și cu 60 de persoane rănite. Atentatul din Kandahar a fost revendicate de către talibani.

Nu în ultimul rând, la începutul lunii a avut loc un atentat extrem de dur în capitala Afganistanului. Asta după ce talibanii au luat la țintă sediul Ministerului Apărării și au rănit peste 100 de oameni, omorând 6 persoane. Puterea exploziei a lovit și mai multe școli aflate în apropiere. Astfel, nu mai puțin de 51 de copii se aflau printre cei răniți.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!