Capitala are prefect! Traian Berbeceanu este alegerea Guvernului Orban

Bogdan Solomon   
în HotNews
22/10/2020, 22:51
Capitala are prefect! Traian Berbeceanu este alegerea Guvernului Orban
Traian Berbeceanu este noul prefect al Capitalei. Sursa foto: Facebook

Traian Berbeceanu, care în prezent ocupă postul de consilier al ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost numit oficial în funcția de prefect al Capitalei. Aceasta rămăsese vacantă după demiterea lui Gheorghe Cojanu, care a declarat într-o emisiune televizată că nu cunoaște numărul exact al cazurilor noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2.

În perioada 2005-2013, noul prefect s-a aflat la conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și a anchetat mafia fierului vechi din Hunedoara. Acuzațiile de favorizare a unui grup infracțional au dus, însă, la înlăturarea sa din funcție.

În iunie 2016 a fost, însă, achitat de judecători pentru infracțiunile de spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. De altfel, a susținut în repetate rânduri că dosarul său a fost „fabricat” de șefi și procurori.

Traian Berbeceanu a fost validat în funcția de prefect al Capitalei

Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație.

Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare.

În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care şi le stabileşte”, a declarat premierul Ludovic Orban înaintea ședinței de Guvern.

Declarația care i-a fost „fatală” lui Gheorghe Cojanu

Nu am avut numărul de îmbolnăviri, eram la cumpărături. Am fost înștiințat de domnul colonel Precup de la ISU că e de 3.02 și trebuie să ne vedem la prefectură. M-am prezentat.

Colega dvs a făcut precizarea că sunt mai mult de 500 de infectări. Eu nu am avut această informare, singurul lucru pe care-l știam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile.

 La ora la care eu am fost informat, eu nu primisem buletinul. La noi se trimite pe e-mail oficial”, a spus fostul prefect al Capitalei la Digi 24.

Închide ×