Capitala unei țări super-dezvoltate, spre care privește din ce în ce mai multă lume cu jind, are un aer de București, în ciuda metropolelor care par desprinse din filmele SF.
Doi vloggeri extrem de cunoscuți, care realizează reportaje de călătorie prin toată lumea, au spus care sunt cele mai fascinante locuri prin care au fost, dar și ce dezamăgiri au avut, în același timp.
Cristi și Ralu, youtuberii care merg prin toată lumea și le arată românilor adevărata realitate a țărilor la care unii doar visează, au spus ce i-a impresionat când au ajuns în… China!
Cuplul a ajuns în țara Marelui Zid cu destul de multe prejudecăți. De cum au pășit acolo, fiecare idee preconcepută a început să pice, ca la popice sau ca într-un joc de domino. Cu toate că statul chinez a devenit unul destul de futurist, capitala a rămas, cumva, încremenită în timp.
„Am fost printre primii turiști globali care au intrat în China după pandemie. Deci noi când am intrat, ăia de la Imigrări nu știau că e deschisă țara. Am stat o grămadă atunci.
În China, nu era cum credeau noi că o să fie. Totul era electronic. Eu mă așteptam că Beijingul era cel mai poluat oraș din lume, că era gălăgios, nu era așa.
Era o liniște de îmi auzeam gândurile. Și noi am fost în Beijing, care față de orașele de coastă ale Chinei, e 1.300 toamna. Adică… Nu e atât de dezvoltat. Beijingul are un aer de București. E incredibil cât de mult seamănă cu Bucureștiul, e mai cu gri, nu e cu zgârie-nori, dar e super-curățenie peste tot. (…)
Noi ne așteptam la altceva. Era mai simplu decât ne-am așteptat. Era super-digitalizat totul. Muream de foame cu banii în buzunar, pentru că nu îi voia nimeni”, au povestit Cristi și Ralu la „Fain & Simplu”.
Cei doi au mai spus că li s-a cerut mereu pașaportul pentru a călători cu metroul. Pentru că nu aveau aplicația WeChat, un fel de Whatsapp care are mai multe roluri, au avut bătăi de cap.