News

Capitala Bulgariei, Sofia, închisă din cauza pandemiei de coronavirus

17.04.2020 | 07:29
Capitala Bulgariei Sofia inchisa din cauza pandemiei de coronavirus
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății din Bulgaria Kiril Ananiev a anunțat în timpul unei conferințe de presă că începând de joi, 16 aprilie, locuitorii capitalei nu vor mai putea părăsi orașul. Decizia a fost luată după ce foarte mulți locuitori au plecat din Sofia pentru a petrece sărbătorile de Paște în provincie.

Bulgaria a luat o decizie extremă. Capitala Sofia și-a închis porțile

Bulgaria este una din țările din Europa puțin afectate de pandemia de coronavirus, dar cu toate acestea a luat măsuri extreme pentru a evita răspândirea virusului. Autoritățile au decis ca din noaptea zilei de joi, 16 aprilie, capitala Sofia să fie izolată. Decizia a fost luată după ce foarte mulți bulgari au părăsit orașul pentru a petrece weekend-ul prelungit de Paște.

ADVERTISEMENT

„Cu începere de la miezul nopţii, interzicem pe termen nelimitat orice intrare sau ieşire din Sofia pentru toate autovehiculele de transport de pasageri”, a anunţat ministrul Sănătăţii Kiril Ananiev, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează AFP.

Excepție de la această măsură vor fi camioanele care transportă mărfuri şi maşinile de salvare. De asemenea, angajaţii care trebuie să meargă la serviciu vor avea permisiunea să părăsească capitala, însă numai între anumite ore şi pe baza unui document justificativ.

ADVERTISEMENT

Bulgarii, amendați în număr mare pentru acte false de derogare

Autoritățile bulgare au mai precizat că această restricție care limitează dreptul de deplasare a fost luată și după ce foarte mulți locuitori din capitală au prezentat acte falsificate de derogare fiind amendați sau întorși din drum.

Așadar, dacă până în prezent bulgarii au avut dreptul să se deplaseze pe baza unor acte doveditoare, acum nu vor mai putea face deloc asta.

ADVERTISEMENT

„Peste 5.000 de şoferi au fost întorşi din drum pentru că nu au putut justifica necesitatea deplasării lor”, a declarat ministrul de Interne bulgar Mladen Marinov, potrivit sursei menționate anterior.

Bulgaria a fost una din primele ţări din Europa care au impus izolarea, încă din data de 13 martie. În momentul de față sunt confirmate 800 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus și 38 de decese înregistrare.

ADVERTISEMENT

La fel ca și la noi în țară, autoritățile din Bulgaria se așteaptă ca numărul persoanelor infectate cu COVID-19 să crească după sărbătorile pascale, vârful pandemiei fiind la finalul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT
Tags: