News

Capitala care a reuşit să-şi vaccineze 90% dintre locuitori

Care este capitala care a reușit să-și vaccineze 90% dintre locuitori? Orașul a imunizat o mare parte din populația adultă.
23.07.2021 | 11:42
Capitala care a reusit sasi vaccineze 90 dintre locuitori
ADVERTISEMENT

Iată care este capitala care a reușit să-și vaccineze 90% dintre locuitorii aparținând populației adulte.

China a anunțat că peste 90% dintre locuitorii Beijingului au fost vaccinați împotriva Covid-19, potrivit datelor transmise de autoritățile municipale.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 17,7 milioane de oameni, adică 90,8% dintre locuitorii orașului Beijing, au fost imunizați complet împotriva SARS – CoV – 2, scrie agenția Reuters, citată de news.ro.

Capitala care a reuşit să-şi vaccineze 90% dintre locuitori

Peste 90% din populația orașului Beijing a fost vaccinată complet împotriva Covid-19. Astfel, 90,8% din populația adultă, adică 17,7 milioane de oameni, a primit schema completă de vaccinare până pe 21 iulie, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Acest număr reprezintă 80,8% din populația totală a capitalei Chinei, care reprezintă 21,9 milioane de locuitori.

Vaccinarea completă a populației adulte din marile orașe chineze a înregistrat progrese semnificative. În Shanghai, 80% din populația adultă a fost vaccinată complet, iar în Wuhan 77%, conform datelor transmise de către autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Joi, China a anunțat că au fost administrate 1,49 miliarde de doze de vaccinuri anti-Covid, însă nu au fost dezvăluite date privind numărul persoanelor vaccinate complet.

Ritmul vaccinărilor din China a încetinit considerabil în luna iulie. Media dozelor administrate într-o zi este de 11,8 milioane, o scădere față de luna precedentă.

ADVERTISEMENT

În luna iunie, media era de aproximativ 20 de milioane de doze administrate într-o singură zi. Ratele de vaccinare din unele provincii au rămas în urma celor consemnate în orașele mari.

China se opune tentativei OMS de a studia originea SARS-CoV-2

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a demarat procedurile pentru cea de a doua fază a anchetei privind originea SARS-CoV-2. China și-a exprimat dezacordul cu privire la acest demers.

OMS a transmis ipoteza conform căreia virusul ar proveni dintr-un laborator chinez, însă China a negat cu vehemență acest fapt.

Această teorie a mai fost discutată de mulți specialiști în domeniu. Varianta oficială este aceea a transmiterii virusului de la animal la om dintr-o piață de animale din orașul Wuhan.

„Nu vom accepta un astfel de plan de urmărire a originilor (n.r. coronavirusului) pentru că, în unele aspecte, ignoră bunul simț și sfidează știința. 

Sperăm că OMS va revizui serios considerațiile și sugestiile făcute de experții chinezi, că va trata cu adevărat urmărirea originii virusului de la baza Covid-19 ca o chestiune științifică și va scăpa de intervenția politică”, a declarat Zeng Yixin, vice-ministrul Comisiei Naționale de Sănătate din China.

ADVERTISEMENT