News

Capitala din Europa unde oamenii își tatuează codul QR pe braţ pentru a intra în baruri şi restaurante

Într-o capitală din Europa, tinerii își tatuează pe braț codul QR emis după vaccinare sau după trecerea prin boală.
17.07.2021 | 14:07
Capitala din Europa unde oamenii isi tatueaza codul QR pe brat pentru a intra in baruri si restaurante
ADVERTISEMENT

Mai mulți tineri din Moscova au găsit o soluție inedită după ce autorităţile ruse au anunţat că intrarea în restaurante, baruri şi cafenele se poate face doar pe baza unui paşaport sanitar, emis cu adeverinţa de vaccinare sau cu un test PCR negativ.

Restricția impusă în baruri şi restaurante i-a determinat pe mulţi tineri să-şi tatueze pe braţ codul QR emis după vaccinare sau după trecerea prin boală, scrie presa internaţională, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Tinerii din Moscova își pot tatua codul QR pentru a intra în restaurante și baruri

O companie de tatuaje oferă oamenilor posibilitatea să-şi facă tatuaje temporare după vaccinare.

Promoția este oferită de Everink Tattoo în colaborare cu o companie care livrează mâncare Delivery Club, relatează The Moscow Times.

ADVERTISEMENT

Ideea a fost pusă în practică imediat ce autorităţile din Rusia au anunţat că intrarea în restaurante, baruri şi cafenele se poate face doar pe baza unui paşaport sanitar, emis cu adeverinţa de vaccinare sau cu un test PCR negativ.

Măsurile restrictive au fost aplicate de ruși pentru a stopa răspândirea variantei Delta a coronavirusului. Restricții au intrat în vigoare la finele lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Cât plătesc oamenii pentru tatuajele temporare?

Un astfel de tatuaj costă 560 de ruble, adică aproximativ 8 dolari. Oamenii au opțiunea de a alege între şase modele.

Tatuajele sunt temporare, ţin aproximativ două săptămâni şi pot fi comandate online. Reprezentanţii companiei au precizat, de asemenea, că scanarea QR codului trebuie să fie însoţită de un act de identitate.

ADVERTISEMENT

„Am vrut să facem mai amuzantă prezentarea codurilor QR în locaţiile din oraş”, au precizat reprezentanţii Delivery Club prin intermediul unui comunicat de presă.

Rusia a înregistrat peste 25 de mii de cazuri în fiecare zi în ultima perioadă. Sâmbătă, 17 iulie, au fost raportate 25.263 de infectări noi cu Sars CoV-2.

Aproape 800 de persoane au decedat în ultima zi, totalul victimelor ajungând la 146 de mii. Doar SUA, Brazilia, Mexic, India și Peru au înregistrat mai multe decese din cauza noului coronavirus.

ADVERTISEMENT