News

Capitala europeană care va testa taxiul zburător: “Va permite transportul fără opriri și mai rapid”

O capitală europeană a decis să testeze taxiurile zburătoare. Potrivit ministrului francez al Transporturilor, Patrice Vergriete, totul se va întâmpla în timpul Jocurilor Olimpice.
16.06.2024 | 11:19
Capitala europeana care va testa taxiul zburator Va permite transportul fara opriri si mai rapid
Capitala europeană care va testa taxiul zburător: “Va permite transportul fără opriri și mai rapid”. Foto: Volocopter
ADVERTISEMENT

Așadar, capitala franceză Paris va apela la taxiuri zburătoare, care ar fi ”pregătite să transporte pasageri”. Interesant, noile vehicule nu vor fi disponibile pentru publicul larg, fiind mai degrabă un experiment care vrea să arate omenirii că viitorul din filmele Science Fiction este tot mai aproape. Atenție, însă, amatorilor de filme SF! Aceste taxiuri zburătoare sunt practic niște drone, nicidecum mașini zburătoare.

Capitala europeană care va testa taxiul zburător pentru Jocurile Olimpice

“Vom experimenta această premieră mondială în timpul Jocurilor Olimpice. Este un progres tehnologic care ar putea fi de folos”, a declarat ministrul Vergriete, potrivit publicației Le Parisien. Taxiul folosit va fi VoloCity de la Volocopter, care a trecut deja peste 2.000 de teste, deci poate fi folosit în public.

ADVERTISEMENT

Conform anunțului oficial, ”taxiul aerian VoloCity este pregătit să transporte pasageri între noduri cheie din transport, cum ar fi gările și aeroporturile. Acest lucru va permite transportul fără opriri și mai rapid”. Acest taxi are două locuri și funcționează cu ajutorul unui motor electric.

Scopul principal al testării în timpul Jocurilor Olimpice este de a evalua costurile operaționale și nivelurile de zgomot. Totuși, pentru a transporta pasageri în mod comercial, VoloCity trebuie să obțină certificare de la Agenția UE pentru Siguranța Aviației (EASA). Volocopter se așteaptă ca această certificare să fie acordată până spre finele anului 2024.

ADVERTISEMENT

Interesant, compania a fost aproape de faliment în acest an, după ce a investit 650 de milioane de dolari în dezvoltare. VoloCity ar avea, totuși, o opoziție serioasă în Franța. Asta, după ce autoritatea franceză de mediu a măsurat nivelul de zgomot al unui taxi aerian la 65 de decibeli, arătând că nu este nici pe departe silențios.

Cum arată VoloCity, taxiul zburător care va fi testat la Paris

Mai mult, există voci care transmit că taxiul nu este nepoluant, așa cum se laudă compania. De altfel, organizația de mediu French Nature Enviroment a lansat o petiție, semnată deja de 15.500 de oameni, prin care se solicită interzicerea acestor vehicule. Se pare că cel care insistă ca aceste taxiuri să fie folosite este chiar președintele Emmanuel Macron, cel care vrea ca Franța să fie văzută ca și un tărâm al inovației.

ADVERTISEMENT

Dirk Hoke, CEO-ul Volocopter, este de părere că taxiurile aeriene vor face concurență transportului tradițional până în 2030. Potrivit site-ului oficial al companiei, VoloCity este o aeronavă alimentată electric care poate zbura autonom și poate decolare și ateriza pe verticală. Este produs de producătorul german Volocopter și este primul său model de serie.

VoloCity, Volocopter este a patra generație și prima serie a mașinii sale de zbor după Volocopter VC200 / 2X. Este echipat cu doi stabilizatori verticali pentru a menține direcția de zbor mai stabilă. Dispozitivul este aliniat cu reglementările SC-VTOL publicate de EASA în iulie 2019. În iunie 2021, modelul 2X a efectuat un zbor de trei minute la Le Bourget.

ADVERTISEMENT

VoloCity este echipat cu 18 motoare individuale. Scopul dezvoltării în ianuarie 2013 a fost un Volocopter cu două locuri certificabil, bazat pe studiul de concept VC Evolution 2P. Modelele VC200 și 2X sunt echipate cu un sistem total de salvare, care este o premieră pentru elicoptere. În elicopterele și girocopterele obișnuite (autogire), drumul în sus este blocat de rotorul principal și nu este posibilă utilizarea unui sistem total de salvare.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul