News

Capitala, în scenariul roşu? Prefect: „Nu aș vrea să iau în calcul. Ne-ar obliga legea să închidem”

25.02.2021 | 16:32
Capitala in scenariul rosu Prefect Nu as vrea sa iau in calcul Near obliga legea sa inchidem
ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a vorbit despre posibilitatea revenirii la scenariul roșu. El a explicat că nu își dorește să ia în calcul această variantă, precizând că legea îi va obliga să înăsprească restricțiile.

Intervenția lui Berbeceanu a fost făcută în contextul în care s-a schimbat modalitatea de raportare a cazurilor de Covid – 19. Focarele din spitale sau din instituții vor fi incluse în calculele incidenței cazurilor de infectare.

ADVERTISEMENT

Traian Berbeceanu a explicat că acest lucru nu o să influențeze în mod deosebit orașele cu un număr mare de locuitori. El a precizat că cele mai afectate sunt localitățile cu un număr scăzut de locuitori.

Capitala, în scenariul roşu? Prefect: „Nu aș vrea să iau în calcul. Ne-ar obliga legea să închidem”

Traian Berbeceanu a declarat că nu dorește să ia în calcul scenariul revenirii Capitalei în scenariul roșu: „avem o rată de infectare de 2,42 la mia de locuitori și avem încredere și sperăm că vom rămâne la scenariul galben, atât timp cât vor fi respectate măsurile de protecție”.

ADVERTISEMENT

„Odată cu aplicarea acestei noi metode de calcul a incidenței de contaminare vreau să va spun că orașele mari, cum este Capitala, sunt prea puțin afectate. Fără aceste focare, incidența ar fi fost de 2.40. Cu aceste focare este 2.42”, a declarat acesta, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Bucureștiul se apropie de rata de infectare de 3 la mia de locuitori. În plus, schimbarea modului de calculare a incidenței ar putea să influențeze evoluția incidenței.

ADVERTISEMENT

În cazul în care Capitala o să revină la în scenariul roșu, autoritățile vor închide cinamatografele, teatrele, sălile de spectacole, iar activitatea restaurantelor și a cafenelelor va fi restricționată, putând a se realiza doar în spații deschise.

Berbeceanu a explicat că a avut mai multe întâniri cu reprezentanții HoReCa, pentru a discuta măsurile aflate în vigoare. El a menționat că încearcă să-i facă să conștientizeze importanța respectării măsurilor de prevenție împotriva răspândirii virusului pe toți operatorii economici.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că nu se poate face nimic, în cazul în care indicele de infectare va depăși 3 la mie, legea obligându-i să închidă: „în ipoteza nefericită în care am atinge pragul de 3 infectați la mia de locuritori, ne obligă actele normative aflat în vigoare să luăm măsurile respective și să închidem activitățile la interior din nou, pentru restaurante, cafenele, săli de spectacole, cinematografe, teatre.”

ADVERTISEMENT
Tags: