News

Capitala, plină de proteste împotriva autorităților! Mesaj ferm al Jandarmeriei

20.03.2021 | 12:19
Capitala plina de proteste impotriva autoritatilor Mesaj ferm al Jandarmeriei
ADVERTISEMENT

Capitala este plină de proteste în această zi împotriva autorităților! Mai multe grupări au anunțat că vor ieși în stradă, multe dintre ele fiind susținute și de senatoarea Diana Șoșoacă. Aceștia vor contesta restricțiile impuse de guvernanțo în pandemia de coronavirus. 

Culmea, nu este linişte între cei care vor să iasă în stradă. Aceştia se acuză reciproc de confiscarea protestului. Interesant este că mitingul e unul organizat concomitent în mai multe țări.

ADVERTISEMENT

Peste tot, oamenii s-au săturat de măsurile luate împotriva COVID-19. De remarcat că prima manifestație va avea loc în Piața Victoriei, la ora 13.00.

Capitala, plină de proteste împotriva restricțiilor

La acest protest și-a anunțat prezența și fostul politician înregimentat de AUR, Diana Șoșoacă. Senatoarea spune că din fața Guvernului se va mărșălui spre Piața Universității, unde va avea loc un alt protest condus de Pompiliu Diplan.

ADVERTISEMENT

Oamenii nu se opresc aici și vor migra apoi spre Parlament, unde va fi o altă manifestație. Se va scanda, de asemenea, în Piața Leu din Capitală.

Manifestațiile din București nu aveau cum să treacă neobservate de către jandarmi. Aceștia au transmis că sunt la curent cu tot ce se petrece.

ADVERTISEMENT

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București precizează că participanții trebuie să păstreze distanța fizică de celelalte persoane și să poarte masca de protecție.

„Din motive de sănătate publică, păstraţi distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi purtaţi în mod corespunzător masca sanitară de protecţie. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a adunărilor publice, trebuie să manifestaţi paşnic şi civilizat, să vă delimitaţi de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi să semnalaţi jandarmilor prezenţa în zonă a unor astfel de persoane”, precizează DGJMB, citat de b1.ro.

ADVERTISEMENT

Deși la proteste și-au anunțat prezența mii de oameni, jandarmii amintesc că, pe timpul stării de alertă, potrivit legii, la mitinguri pot participa cel mult 100 de persoane.

Organizatorii acestor adunări publice au obligaţiile legale de a respecta locul şi intervalul orar de desfăşurare a activităţilor, precum şi celelalte norme de protecţie sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual.

Jandarmii vor fi prezenţi pe timpul desfăşurării acestor manifestaţii pentru a asigura măsurile de ordine publică, siguranţa participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni, se mai arată în comunicatul DGJMB

ADVERTISEMENT
Tags: