News

Capitala României, sufocată de poluare. Ce spun șoferii din București despre această problemă

Poluarea este scăpată de sub control în Capitală. Mașinile vechi și aglomerația din trafic amplifică această problemă.
22.08.2021 | 17:40
Capitala Romaniei sufocata de poluare Ce spun soferii din Bucuresti despre aceasta problema
ADVERTISEMENT

Bucureștenii se zbat în aglomorație, zgomot și poluare. Capitala țării are tot mai multe probleme pentru care autoritățile nu găsesc soluții. Mai nou, cetățenii sunt nevoiți să croșeteze gunoaiele cu miros franțuzesc și să se feresească de șobolani, căpușe și armate de țânțari.

Din punct de vedere al poluării, România este în partea de sus a clasamentului țărilor din Uniunea Europeană, iar Bucureștiul este printre orașele cele mai poluate. Cetățenii spun că în ultimii ani aerul a devenit irespirabil.

ADVERTISEMENT

Una dintre cauze este parcul auto supraaglomerat cu mașini extrem de vechi. Oamenii stau cu orele în trafic, iar specialiștii compară zece minute petrecute în aglomerație, cu fumatul unui pachet de țigări pe zi, conform realitatea.net.

Capitala României, sufocată de poluare. Șoferii susțin că nu au altă alternativă. „Transportul în comun este murdar”

Poluarea din București a scăpat de mult timp de sub control. Gropile de gunoi, traficul supraaglomerat, curățenia inexistentă și șantierele cu blocuri noi construite pe ultimele bucăți de spațiu verde – toți acești factori au sufocat un oraș care trebuia să fie un etalon pentru România.

ADVERTISEMENT

Ce mai poate fi făcut? Din punct de vedere al traficului nu sunt prea multe de făcut, susțin șoferii. Mulți dintre aceștia consideră că nu pot renunța la mașina personală cât timp transportul în comun nu este bine pus la punct.

,,Nu poluat, groaznic, te rupe. Dacă vezi cum arată mijloacele de transport, ce mizerie și ce putoare… parcă nu îți vine să renunți la mașină’’, spune unul dintre șoferi.

ADVERTISEMENT

„Vreau să renunț, dar, din păcate, transportul în comun nu este de încredere momentan, este murdar’’, explică un conducător auto.

Deși cei mai mulți dintre șoferi sunt conștienți de cât de mult afectează poluarea mediul înconjurător, nimeni nu renunță la confortul mașinii.

ADVERTISEMENT

,,O soluție ar fi restrângerea traficului auto, îngustarea căilor de rulare la o singură bandă pe sens, crearea de infrastructură pentru biciclete, crearea de benzi speciale pentru transportul în comun’’, spune un alt șofer.

Pentru moment, nimic nu se schimbă. Orașul rămâne prăfuit, copiii respiră noxele sutelor de mii de mașini, timpul trece, iar oamenii pierd ani din viața lor. Studiile Organizației Mondiale a Sănătății arată că poluarea aerului ucide, în fiecare an, 7 milioane de persoane din întrega lume.

ADVERTISEMENT
Tags: