News

Capitala se confruntă cu tot mai multe cazuri de Covid-19. Creștere alarmantă a numărului de tineri infectați cu noul coronavirus

10.07.2020 | 16:09
Capitala se confrunta cu tot mai multe cazuri de Covid19 Crestere alarmanta a numarului de tineri infectati cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Bucureștiul înregistrează tot mai multe cazuri de Covid-19, însă alt aspect îi îngrijorează pe medici, în plină epidemie de coronavirus.

Potrivit specialiștilor, spitalele din Capitală primesc tot mai mulți tineri infectați cu noul coronavirus și tot mai puține persoane asimptomatice.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul a înregistrat 69 de cazuri de noi infectări în ultimele 24 de ore, raportat la cele 592 de cazuri noi de la nivelul României.

Bucureștiul se confruntă cu un număr semnificativ de noi infectări cu Covid-19

În total, Ministerul Sănătății a efectuat 14.680 de teste, în timp ce medicii sunt alarmați de numărul crescut de cazuri moderate și grave.

ADVERTISEMENT

Managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, se teme că spitalele vor fi depășite de situație în viitorul apropiat.

Avem internări și externări într-un ritm extrem de mare. Numărul de pacienți care se prezintă la camera de gardă și care sunt și confirmați sunt în marea majoritate, în ultimele zile, pacienți tineri, cu forme moderate de boală, dar și pacienți cu afectare pulmonară cu forme severe. Tot mai puțini asimptomatici, tot mai puține persoane care nu necesită asistență importantă din partea personalului medical”, a remarcat Mahler la Digi24.

ADVERTISEMENT

Medicul îi roagă pe români să respecte regulile de distanțare socială și de protecție împotriva noului coronavirus, pentru a nu pune în primejdie viețile tuturor.

„Este foarte important ca asimptomaticii care sunt acasă să respecte izolarea și să-i protejeze pe cei din jur”, a adăugat femeia.

ADVERTISEMENT

Situația e serioasă la Institutul Marius Nasta, unde secția de Terapie Intensivă are rar un pat liber pentru persoanele internate.

„În fiecare zi, limita de paturi libere e de 3-4 paturi la confirmați, în fiecare zi paturile de suspecți se umplu în totalitate până seara, iar la terapie funcționăm cu un pat liber și uneori cu niciunul”, a explicat Mahler.

România este tot mai aproape de momentul în care președintele Klaus Iohannis va reintroduce starea de urgență, în cazul în care se vor înregistra 1.000 de infectări în 24 de ore.

ADVERTISEMENT