Capitala Spaniei e în alertă înainte de finala Copa Libertadores. “Cel mai mare grad de risc din istoria Madridului”. Video

Ionut Neamţu    Claudiu Surmei   
în Fotbal international
05/12/2018, 13:10
Capitala Spaniei e în alertă înainte de finala Copa Libertadores. “Cel mai mare grad de risc din istoria Madridului”. Video GALERIE FOTO
Autoritățile din Madrid, în alertă înainte de finala Copa Libertadores

Capitala Spaniei e în alertă înainte de finala Copa Libertadores, care se joacă duminică pe Santiago Bernabeu. Autoritățile din Madrid au luat toate măsurile pentru a se asigura că fanii lui River Plate și ai celor de la Boca Juniors nu se vor întâlni în drumul spre stadion. Polițiștii spanioli au recunoscut că se confruntă cu cel mai mare grad de risc din istoria orașului.

Returul finalei Copa Libertadores a fost mutat la Madrid după incidentele din Buenos Aires, când autocarul care îi transporta pe jucătorii Bocăi Juniors a fost atacat de fanii lui River, iar mai mulți jucători au fost răniți. Autoritățile din Argentina au scăpat situația de sub control, iar suporterii celor două grupări s-au bătut pe străzi și au jefuit mașini. Decizia mutării meciului în Spania nu le-a picat bine fanilor argentinieni, care ar fi vrut să asiste la prima finală din istoria Copa Libertadores dispuatată între River și Boca.

Boca Juniors, condusă la aeroport de zeci de mii de fani

Fanii lui Boca Juniors au vrut să le transmită jucătorilor spiritul de luptă înaintea finalei de pe Santiago Bernabeu și s-au adunat cu zecile de mii în Buenos Aires pentru a conduce autocarul cu echipa până la aeroport. A fost o atmosferă de sărbătoare, de parcă Boca ar fi câștigat un trofeu important. Steagurile în culorile albastru și galben și fumigenele au împânzit străzile capitalei Argentinei.

Autoritățile din Madrid, în alertă înainte de finala Copa Libertadores

Poliția Națională din Spania a montat dispozitive care să împiedice accesul fanilor argentinieni în taberele rivalilor. Bulevardul Castellana din centrul orașului a fost împărțit în două, iar autoritățile au anunțat că meciul reprezintă cel mai mare grad de risc din istoria Madridului. Zona fanilor lui River a fost stabilită în Piața Cuzco, în timp ce suporterii Bocăi vor sta de-a lungul bulevardului Castellana, care se termină la intersecția cu strada Raimundo Fernandez Villaverde. Între cele două tabere s-a stabilit o zonă de securitate.

Spaniolii au stabilit și traseele pe care argentinienii le vor parcurge de la aeroport până în zona stadionului, pentru a nu se întâlni pe drum. Arena va fi deschisă cu 90 de minute înainte de fluierul de start al partidei. Între timp, polițiștii argentinieni l-au arestat pe unul dintre cei care au atacat autocarul cu jucătorii de la Boca Juniors, în Buenos Aires.

Închide ×