Fotbal international

Căpitanul lui Liverpool, încrezător înainte de duelul cu PSG: “Putem să-l oprim pe Neymar”

18.09.2018 | 09:15
Jordan Henderson este încrezător înanite de Liverpool - PSG

Liverpool debutează în Champions League împotriva celor de la PSG, un meci așteptat de toți iubitorii fotbalului cu sufletul la gură. Cormoranii au avut un start de sezon excelent în Premier League, înregistrând maximum de puncte din 5 etape. Căpitanul lui Liverpool este încrezător înainte de duelul cu PSG și crede că echipa poate continua performanțele bune și în Champions League. Jordan Henderson a declarat că apărarea lui Liverpool îi poate ține piept lui Neymar pe Anfield.

Finalista din ediția precedentă Champions League, Liverpool, și-a întărit serios lotul pentru actualul sezon, iar tehnicianul Jurgen Klopp a declarat că echipa este pregătitiă pentru “următorul pas”. Neamțul nu a explicat ce înseamnă pentru Liverpool acest următor pas, ținând cont că în sezonul trecut a terminat pe locul 3 în Premier League și a ajuns până în finala Champions League, pe care a pierdut-o în fața celor de la Real Madrid cu scorul de 1-3, în urma a două gafe majore comise de portarul Loris Karius.
Pentru a fi sigur de șansele pe care echipa le are să ajungă în fazele eliminatorii, Klopp trebuie să iasă cu fruntea sus din duelul cu PSG. Tehnicianul german a avut grijă să le dea elevilor săi ultimele indicații înainte de confruntarea de pe Anfield, iar căptanul echipei, Jordan Henderson, a dus mesajul tehnicianului în vestiar și le-a spus coechipierilor ce au de făcut când pășesc pe gazon. Henderson a declarat că Neymar este un jucător de mare clasă, dar care poate fi oprit.

Jordan Henderson este încrezător înanite de Liverpool – PSG

“E un jucător de clasă mondială, însă putem să-l oprim. Nu trebuie să-l oprim numai pe el, ci pe oricine, pentru că au o echipă foarte bună. Neymar e unul dintre fotbaliştii mari pe care îi au. Ne-am arătat însă forţa şi contra altor mari echipe cu mari jucători în lot”, a declarat Henderson cu privire la Neymar, care nu a fost utilizat la partida din campionat împotriva celor de la Saint Etienne pentru a fi menajat în vederea meciului cu Liverpool din Champions League.

“E un meci perfect pentru debutul în Liga Campionilor. Atmosfera pe Anfield va fi magică”, a mai spus Henderson, care a jucat în 285 de partide pentru Liverpool, înscriind 24 de goluri și pasând decisiv de 40 de ori.

Liverpool are un program infernal

Liverpool are un program infernal în această perioadă, cu meciuri atât în Premier League și Champions League, cât și în Cupa Ligii, unde o așteaptă un duel dificil cu Chelsea. În aceste condiții, Jurgen Klopp se vede nevoit să rotească jucătorii în formula de start, altfel riscând ca aceștia să se accidenteze din cauza efortului fizic continuu.

“Sigur că trebuie să rotim lotul. Vom analiza și vom vedea exact cum trebuie să procedăm. Să nu se înțeleagă faptul că am pregătit meciul cu Tottenham gândindu-mă deja la duelul din Champions League. E prea complicat! Trebuie să treci de meci și apoi să vezi pe cine ai disponibil. Asta este, încerci mereu să ai cei mai buni jucători gata să intre pe teren”, a declarat tehnicianul lui Liverpool.

Tags: