Căpitani de legendă | Golul care a arătat că nimic nu este imposibil!

26.01.2019 | 13:42
Capitani de legenda  Golul care a aratat ca nimic nu este imposibil
ADVERTISEMENT

Să porți banderola pe braț înseamnă să fii liderul din vestiar, un jucător de calitate, un simbol pentru club. Știm multe povești despre jucători care și-au văzut visul împlinit: să fie căpitanii echipelor pentru care joacă. Și știm cât efort, seriozitate și pasiune pentru sport există în spatele “C”-ului lipit mereu de numele jucătorului, atunci când arunci o privire peste primul 11.

Îți prezentăm o listă cu 5 căpitani din cele mai valoroase campionate din Europa, 5 jucători-simbol pentru echipele lor, 5 fotbaliști free în competițiile Football Coin. Tocmai buni de luat în echipa ta, dacă vrei să faci puncte și să câștigi XFC.

ADVERTISEMENT

Troy Deeney, căpitanul lui Watford

Troy Deeney: “Golul care dovedește că nu se termină nimic până nu fluieră arbitrul.” Era 2013, semi-finala play-off-ului din Championship, iar Watford se întâlnea pentru meciul din retur cu Leicester. Era 2-1 pentru Watford în minutul 93 și 2-2 la general, așa că ne așteptam ca meciul să ajungă în prelungiri.

Asta până când Leicester să primească un penalty. Anthony Knockeart avea să înscrie și să trimită vulpile în finala de pe Wembley, pentru un loc în Premier League. Asta dacă Almunia nu intervenea de două ori salvator și își punea echipa pe contra-atac. Knockeart bate, Almunia respinge, mingea ajunge iar la Knockeart, care șutează iar, Almunia respinge din nou și din careul lui Watford pornește o fază care avea să devină istorie.

ADVERTISEMENT

Ikechi Anya urcă cu mingea pe flancul drept, îi pasează în adâncime lui Fernando Forestieri, care aruncă o centrare la colțul lung. Acolo Hogg se înalță și lovește mingea cu capul spre centrul careului, de unde Troy Deeney trimite o rachetă direct în poarta lui Kasper Schmeichel. 3-1 pentru Watford. Golul care a dovedit că de-abia atunci se încheiase semi-finala, iar Watford își facea bagajele pentru Wembley.

Troy Deeney se aruncă în peluză, într-o mare de brațe, apoi suporterii intră în teren.

“Chiar dacă am pierdut cu Crystal Palace în finala, fanilor le-a rămas în memorie ziua aia…”, zice Troy Deeney despre, probabil, cel mai frumos moment din cariera lui.

ADVERTISEMENT

Deeney s-a născut în Birmingham și și-a început cariera de jucător profesionist la Walsall, în apropierea orașului natal. În 2010 s-a transferat în Championship la Watford, iar în 2014 a preluat banderola de la fostul căpitan al echipei, Almunia. Cu banderola pe brat, și-a ajutat echipa să promoveze în Premier League la finalul acelui sezon.

În acel an al golului fantastic al lui Deeney în fața celor de la Leicester, englezul nu începuse campionatul pe teren, ci la închisoare. Fusese condamnat la 10 luni în spatele gratiilor pentru că lovise un bărbat într-o altercație. A fost eliberat după 3 luni și iertat repede de suporteri. Și dacă cineva mai avea de zis ceva împotriva lui, ziua golului din minutul 94 avea să-l transforme pe Deeney în idolul tribunelor.

ADVERTISEMENT

Sezonul acesta, Deeney are 5 goluri, 2 assist-uri și 531 de puncte în competițiile FootballCoin.

De 9 ani la Watford, de 5 ani cu banderola pe brat, de 6 ani amintindu-și de golul calificării în fața lui Leicester. “Golul a arătat magia și frumusețea fotbalului. De aceea iubim fotbalul, pentru momente ca astea.”

Thiago Silva, căpitanul lui PSG

El e Thiago Silva, despre care toți știm că e unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume. Despre care însuși Franco Baresi, legendarul fundaș italian, a spus că este moștenitorul lui. Rapid, tehnic și inteligent tactic, așa cum mulți îl cataloghează. Era și normal ca banderola Braziliei și banderola lui PSG să ajungă pe brațul lui. Era și normal ca în 2011 să fie numit primul căpitan străin al lui Milan din ultimii 50 de ani.

În acest sezon are 9 clean sheet-uri din 15 meciuri jucate și 374 de puncte la Football Fantasy.

Marco Reus, căpitanul lui Dortmund

Dortmund și culoarea galbenă se confundă cu Marco Reus. Neamțul s-a născut în Dortmund, a petrecut anii adolescenței la academia de fotbal a Borussiei, iar acum poartă cu mândrie banderola. O viață lângă Zidul Galben. Din 2016, imediat după ce Mats Hummels a plecat la Bayern, Reus a fost numit căpitan al echipei. În acest sezon, se laudă cu 11 goluri, 7 assist-uri și 619 puncte la FootballCoin.

Alessandro Florenzi, căpitanul lui AS Roma

După Totti și  De Rossi, al treilea nume care se identifică azi cu AS Roma și cu valorile ei este Alessandro Florenzi. În 2002 a călcat pentru prima oară în academia echipei și, de atunci, cu o scurtă escală la Crotone, și-a dedicat pasiunea pentru fotbal Romei. Trăind și crescând printre idoli precum Francesco Totti și Daniele De Rossi, Florenzi a ajuns și el un idol pentru jucătorii mai tineri și pentru suporteri. Pe un stadion în care fidelitatea este considerată una dintre cele mai prețioase calități fotbalistice (da, nu râde), Florezi a ajuns un simbol.

Sezonul acesta în Serie A, Alessandro stă bine, cu 2 goluri, 1 assist și 479 de puncte în competițiile organizate în campionatul Italiei pe FootballCoin.io. AS Roma e pe 5 în clasament, Florenzi e pe locul 1 în inimile suporterilor.

 Joaquin, căpitanul lui Betis

Un alt jucător cu istoria și culorile echipei în sânge. Crescut de Betis, a îmbrăcat tricoul echipei din 1994 până în 2006. Apoi, Joaquin s-a plimbat pe la Valencia, Malaga și Fiorentina până să se întoarcă la echipa de suflet. Căpitanul căruia i s-au iertat cei 6 ani petrecuți la Valencia, pentru că cel mai frumos moment este acela în care toți cei dragi revin acasă. Și asta a făcut și Joaquin în 2015. Are contract până în 2020 și multe meciuri la dispoziție cu banderola pe brat.

ADVERTISEMENT