Fotbal intern

PLECARE ŞOC de la Dinamo! PIERD omul numărul 1!

Dragoş Grigore şi-a exprimat dorinţa expresă de a o părăsi pe Dinamo la vară, motiv pentru care şi conducerea vrea să-i facă pe plac. Actualul căpitan şi unul dintre cei mai în formă...
13.04.2014 | 11:59
PLECARE SOC de la Dinamo PIERD omul numarul 1

Dragoş Grigore şi-a exprimat dorinţa expresă de a o părăsi pe Dinamo la vară, motiv pentru care şi conducerea vrea să-i facă pe plac. Actualul căpitan şi unul dintre cei mai în formă jucători din lotul lui Flavius Stoican consideră că a venit momentul să facă pasul spre un transfer în străinătate cu atît mai mult cu cît Dinamo nu se prezintă, în acest moment, la un nivel de competitivitate sportivă ridicată. Cum fundaşul are şi unul dintre cele mai mari salarii, aproximativ 7.000 de euro pe lună, dar şi aproape 28 de ani, vîrstă la care ar putea prinde ultimul “tren” pentru un contract generos peste hotare.

Preţul corect: 700.000 de euro

Tocmai datorită acestui fapt, şefii din “Ştefan cel Mare” s-au decis că pentru 700.000 de euro Grigore poate pleca oriunde. Pe lista echipelor interesate s-au înscris iar cele care l-au mai dorit în ultimul timp, adică Hellas Verona şi Rizespor, ultima anunţată în exclusivitate de FANATIK.RO la finalul anului trecut. Se pare că turcii au totuşi cele mai mari şanse să obţină semnătura sa, dar cu condiţia să nu retrogradeze din prima ligă la finalul actualului sezon. Apoi, tranzacţia ar putea fi înlesnită şi de unele negocieri care nu au funcţionat în pauza de iarnă.

Şefii, generoşi cu negocierile

Atunci dinamoviştii au solicitat 800.000 de euro, sumă considerată mult prea mare de oficialii turci. Cu toate că acum au mai scăzut 100.ooo de euro la preţul de pornire, conform surselor FANATIK.RO, şefii din “Groapă” au de gînd să fie mult mai maleabili la negocieri, urmînd a accepta şi un preţ în jurul a 550.000 sau 600.000 de euro pentru căpitan. Dacă plecarea lui se va oficializa aşa cum se aşteaptă să se întîmple şi în cazul lui Cristian Bălgrădean, a cărui destinaţie probabilă este tot Turcia, atunci în mandatul de 15 luni al lui Ionuţ Negoiţă, cîte se vor împlini în pauza de vară, se observă că cei mai importanţi jucători ai “cîinilor” nu se mai regăsesc la echipă.

Au plecat cinci, urmează alţi trei

Primii dintre ei au fost Marius Alexe şi Constantin Nica, transferaţi în Italia, primul urmînd însă a se întoarce din vară, apoi a urmat chiar Ionel Dănciulescu, omul care s-a retras în toamnă din activitatea de jucător, la aproape 37 de ani şi care în prezent ocupă funcţia de director general, urmînd ca la vară să fie numit preşedinte executiv în locul lui Constantin Anghelache. Ulterior, pe lista plecărilor au fost trecuţi Srgian Luchin şi Alexandru Curtean, subiectele unor transferuri ciudate în Bulgaria, la Botev Plovdiv. Pe lîngă cele cinci piese grele şi iminentele plecări ale lui Dragoş Grigore şi Cristian Bălgrădean, la Dinamo nu va mai juca nici George Ţucudean, el urmînd a reveni la Standard Liege după împrumutul de un sezon.

Matei şi Munteanu se află pe listă

În afara celor opt, de Dinamo s-ar mai putea despărţi de doi jucători importanţi. Este vorba despre Cosmin Matei care, la rîndul său, le-a cerut agenţilor să îi găsească echipă în străinătate, dar şi Cătălin Munteanu care, din cauza randamentului scăzut de după grava accidentare suferită la genunchi, ar putea renunţa la carieră la anumite presiuni venite dinspre conducere.