Fotbal international

Căpitanul lui Celtic a fost inclus în topul celor mai violenți fotbaliști din lume. VIDEO

06.08.2019 | 14:14
Capitanul lui Celtic a fost inclus in topul celor mai violenti fotbalisti din lume VIDEO

Scott Brown, căpitanul lui Celtic Glasgow a fost inclus în topul celor mai violenți fotbaliști din lume. Conform cotidianului brazilian Boa Informacao, cei care au realizat acest top, mijlocașul lui Celtic își face loc într-un clasament în care nu este o mândrie să apară, alături de alți fotbaliști renumiți pentru duritatea din joc, precum: Sergio Ramos, portughezul Pepe sau Luis Suarez. Cu toate acestea, Scott Brown rămâne unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai suporterilor lui Celtic.

Căpitanul lui Celtic este prezent în topul celor mai duri fotbaliști din lume

Căpitanul în vârstă de 34 de ani al celor de la Celtic Glasgow este unul dintre cei mai duri fotbaliști din lume, conform unui top realizat de un cotidian din Brazilia. Venit la Celtic în 2007 de la Hibernians, Scott Brown s-a făcut rapid remarcat pentru intrările dure asupra adversarilor și pentru agresivitatea crescută din timpul meciurilor, dar și pentru devotamentul pe care îl are față de echipa sa, de-a lungul anilor refuzând transferuri la echipe puternice precum Arsenal sau Tottenham.

În acest top sunt incluși mai mulți fotbaliști recunoscuți pentru stilul de joc foarte dur. Evident, nu puteau lipsi fotbaliști precum Sergio Ramos sau fostul fundaș al celor de la Real Madrid, portughezul Pepe:

  • Sergio Ramos
  • Giorgio Chiellini
  • Pepe
  • Diego costa
  • Luis Suarez
  • Ander Herrera
  • Scott Brown

Deține recordul celui mai scump transfer făcut între două cluburi din Scoția

În anul 2007 Scott Brown a fost transferat de Celtic de la Hibernians pentru 6.500.000 de euro, acesta fiind în continuare recordul unei sume dr transfer dintre două echipe din Scoția. De atunci până în prezent, mijlocașul a jucat în 521 de partide pentru Celtic în toate competițiile reușind să marcheze 40 de goluri și să ofere 59 de pase decisive pentru aceștia. Deși este unul dintre cei mai duri fotbaliști din Scoția, Scott Brown are doar 7 cartonașe roșii primite în toată cariera.

Căpitanul scoțienilor are un palmares bogat, acesta având 9 titluri de campion în Scoția, 5 cupe și 6 Supercupe ale Scoției. Toate trofeele sunt obținute cu Celtic, mai puțin o cupă a Scoției câștigată cu fosta sa echipă, Hibernians în sezonul 2006-2007. Pentru naționala Scoției, acesta a evoluat în 55 de meciuri, marcând 4 goluri.

  • 3.500.000 de euro este cota de piață a lui Scott Brown, conform site-ului de specialitate Transfermarkt