Sport

Căpitanul lui Dinamo Kiev, povești înfiorătoare cu soția însărcinată din primele zile de război: ”Mircea Lucescu ne-a ajutat mult”

Prins în Ucraina de războiul declanșat de ruși, căpitanul lui Dinamo Kiev a povestit traumele trăite alături de soția însărcinată și faptul că Mircea Lucescu l-a ajutat foarte mult după sosirea în România.
04.06.2022 | 15:02
Capitanul lui Dinamo Kiev povesti infioratoare cu sotia insarcinata din primele zile de razboi Mircea Lucescu nea ajutat mult
Prins în Ucraina de războiul declanșat de ruși, căpitanul lui Dinamo Kiev a povestit traumele trăite alături de soția însărcinată și faptul că Mircea Lucescu l-a ajutat foarte mult după sosirea în România. Sursă foto: fcdynamo.com
ADVERTISEMENT

Sergiy Sydorchuk a dormit în primele zile ale atacului Rusiei chiar și într-o parcare subterană, până să fugă împreună cu soția, însărcinată în luna a noua, și cei trei copii.

Mircea Lucescu l-a salvat pe căpitanul lui Dinamo Kiev de războiul din Ucraina

Căpitanul lui Dinamo Kiev și-a amintit că inițial nu a vrut să părăsească Ucraina, mai ales că soția sa își dorea să nască la același doctor la care o făcuse și la precedenții copii, însă a fost nevoit să plece din țară când bombardamentele s-au intensificat și a spus că a primit un ajutor important din partea lui Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

”Fiul nostru s-a născut la exact o lună de când trupele ruse au pus piciorul pe teritoriul Ucrainei. Soția mea a fost îngrijită la primele sarcini de același doctor, care știa totul: clinici, pediatri. Totul era bine.

După data de 24 februarie, era o stupoare generală. Nu știam ce să facem. Soția nu voia să plece până în ultima clipă, spunea că va naște în Kiev. Dar totul s-a schimbat radical pentru noi când o rachetă a lovit o maternitate din Mariupol.

ADVERTISEMENT

Apoi ea și-a dat seama că era prea periculos și pur și simplu, a doua zi, Dinamo Kiev ne-a ajutat să plecăm cu un autocar spre România. Antrenorul și patronul ne-au ajutat mult aici. Era încă însărcinată și a putut fi examinată de același doctor. Slavă Domnului că totul a fost bine”, a declarat Sydorchuk, conform sport.ua.

Mulțumit de condițiile avute la baza de la Berceni

”Îmi amintesc totul, nu am dormit bine probabil vreo 8 zile. Media era de oră și jumătate – două de somn pe zi. Nu puteam. Prima noapte în care am dormit a fost în altă țară. Ea era încântată pentru că a trecut granița.

ADVERTISEMENT

Când am ajuns la baza celor de la FCSB erau doctori și acolo. Ea era mai mult sau mai puțin calmă, pentru că avea posibilitatea să primească niște injecții speciale sau putea să fie dusă la spital.

A fost mai ușor cu sprijinul prietenilor, care erau cu noi. Dacă eram pe cont propriu, era mult mai dificil”, a mai spus fotbalistul ucrainean în vârstă de 31 de ani.

ADVERTISEMENT

Igor Surkis l-a convins să plece din Ucraina

Sydorchuk a dezvăluit că decizia radicală de a părăsi Ucraina a fost luată într-un timp extrem de scurt, iar cel care l-a încurajat să plece din țară împreună cu familia a fost patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis.

”Eu nu voiam să plec nicăieri. Totul s-a întâmplat pur și simplu peste noapte, aveam o geantă de bagaje. Ne aflam la baza echipei de lângă Kiev, președintele ne-a dat posibilitatea să ne luăm soțiile și copiii, el a rezolvat totul.

Președintele m-a sunat și mi-a spus: ‘Soția ta e însărcinată, nu trebuie să stați aici. Are nevoie de tine, așa că du-te!’”, a încheiat Sergiy Sydorchuk.

ADVERTISEMENT