Sport

Căpitanul lui Dinamo Kiev sare în apărarea lui Mircea Lucescu, după ce a fost criticat ce fani!

Serhiy Sydorchuk, căpitanul lui Dinamo Kiev, i-a luat apărarea lui Mircea Lucescu, după ce fanii l-au criticat pentru faptul că nu ar permite jucătorilor să meargă la echipa națională a Ucrainei.
19.04.2022 | 16:11
Capitanul lui Dinamo Kiev sare in apararea lui Mircea Lucescu dupa ce a fost criticat ce fani
Serhiy Sydorchuk, căpitanul lui Dinamo Kiev, i-a luat apărarea lui Mircea Lucescu, după ce fanii l-au criticat pentru faptul că nu ar permite jucătorilor să meargă la echipa națională a Ucrainei
ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo Kiev l-au criticat dur pe Mircea Lucescu, deoarece nu ar fi dorit să le permită să plece celor 12 jucători convocați în cantonamentul echipei naționale a Ucrainei. Într-un final, Andriy Pavelko, președintele Federației Ucrainene de Fotbal, a anunțat că a ajuns la un acord cu Igor Surkis, președintele clubului Dinamo Kiev.

Căpitanul lui Dinamo Kiev sare în apărarea lui Mircea Lucescu

Serhiy Sydorchuk susține că Mircea Lucescu nu și-a dorit în niciun moment să le interzică jucătorilor de la Dinamo Kiev să meargă la echipa națională, astfel că atacul fanilor, la adresa sa, a fost nejustificat.

ADVERTISEMENT

„Nu a fost niciodată vorba de a nu lăsa jucătorii la echipa națională. Când a apărut acest subiect, am discutat cu coechipierii.

Poziția clubului Dinamo Kiev și a antrenorului nostru n-a fost niciodată împotriva intereselor echipei naționale și nu va fi.

ADVERTISEMENT

Acum un an, a fost o situație în care s-a cerut schimbarea datelor privind finalul campionatului, pentru a putea pregăti meciurile de la Campionatul European, și toată lumea a susținut acest demers. Exact același lucru s-a întâmplat și în acest caz”, a spus Sydorchuk, citat de sport.ua.

Echipa națională a Ucrainei va efectua un cantonament, programat la finalul lunii aprilie, pentru a pregăti meciul cu Scoția, din play-off-ul pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii lui Dinamo Kiev vor ajunge în cantonamentul echipei naționale pe 3 mai, în loc de 29 aprilie.

„Cu toate acestea, ultimul anunț al conducerii clubului Dinamo este surprinzător. Oamenii s-au confruntat cu o situaţie în care patronii de la Dinamo au pus clubul mai presus de echipa naţională, iar propriul interes mai presus de oameni, sub masca regulamentului FIFA şi a părerii mercenarului român Lucescu, care nu poate înţelege esenţa sancţiunilor sportive împotriva Rusiei”, au fost cuvintele dure adresate lui Mircea Lucescu de fanii lui Dinamo Kiev, prin intermediul unui comunicat.

ADVERTISEMENT
  • 76 de ani are Mircea Lucescu
Tags: