Sport

Căpitanul naționalei Scoției, mesaj înaintea barajului cu Ucraina pentru Cupa Mondială: ”Să luptăm pentru visele noastre”

Mai este o săptămână până la barajul dintre Scoția și Ucraina pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar, iar căpitanul Andrew Robertson le cere colegilor săi să treacă peste probleme adversarilor.
27.05.2022 | 09:30
Capitanul nationalei Scotiei mesaj inaintea barajului cu Ucraina pentru Cupa Mondiala Sa luptam pentru visele noastre
Mai este o săptămână până la barajul dintre Scoția și Ucraina pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar, iar căpitanul Andrew Robertson le cere colegilor săi să treacă peste probleme adversarilor. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Confruntarea trebuia să se desfășoare la finalul lunii martie, dar a fost amânată din cauza războiului ruso-ucrainean. Aceasta a fost reprogramată de UEFA pentru 1 iunie.

Mesaj clar al căpitanului Scoției înaintea barajului cu Ucraina pentru Cupa Mondială

Căpitanul naționalei Scoției, Andrew Robertson, a mărturisit că este devastat de pierderile suferite de Ucraina, dar în același timp le-a cerut coechipierilor săi să nu cadă pradă sentimentelor înaintea meciului din barajul pentru Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Când urmărești ce se întâmplă, este îngrozitor. Nu poți evita emoțiile, dar trebuie să încercăm să nu ne gândim la asta. Vom fi alături de Ucraina înainte și după meci, dar în acele 90 de minute, 120 de minute sau orice este nevoie, trebuie să fim pregătiți să luptăm și pentru visele noastre.

Ne vom asigura că acesta este mesajul. Nu îmi pot imagina prin ce trec, dar trebuie să fim pregătiți de luptă. Ca jucători, vrem să mergem la o Cupă Mondială”, a declarat jucătorul lui Liverpool, pentru BBC.

ADVERTISEMENT

Robertson cere ajutorul fanilor scoțieni

Andrew Robertson a anunțat că a stat de vorbă cu fundașul ucrainean al lui Manchester City, Oleksandr Zinchenko, și i-a transmis acestuia că scoțienii vor face tot ce le stă în putere pentru a ajuta Ucraina.

”Probabil că toată lumea vrea ca Ucraina să câştige. Dacă ar fi fost împotriva oricărei alte ţări, probabil că şi eu aş fi vrut să câştige, dar, din păcate, joacă împotriva ţării mele şi va trebui să îi oprim.

ADVERTISEMENT

Știm că vor fi pregătiți pentru acest meci și trebuie să fim și noi pregătiți pentru această provocare. Va fi plin de emoție și este important să ne descurcăm bine și fanii noștri să creeze o atmosferă de susținere. Dacă fac asta, ne oferă cea mai bună șansă posibilă să încercăm să ne realizăm visul”, a încheiat Robertson.

Învingătoarea întâlnește Țara Galilor

Programat iniţial la finalul lunii martie, meciul din semifinalele barajului de calificare la Cupa Mondială din Qatar dintre Scoţia şi Ucraina a fost amânat şi se va disputa la 1 iunie, de la ora 21:45, pe Hampden Park.

ADVERTISEMENT

Scoţia nu s-a mai calificat la un turneu final al Cupei Mondiale din 1998. Pentru Ucraina, acesta va fi primul meci oficial de la începutul războiului. Câştigătoarea partidei de la Glasgow se va deplasa la Cardiff pentru a înfrunta Ţara Galilor, la 5 iunie, în joc fiind un ”bilet” pentru turneul final din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

ADVERTISEMENT
Tags: