Fotbal international

Căpitanul naționalei U17, Andres Mihai Dumitrescu, a semnat cu o echipă din Italia

15.03.2019 | 22:00
Capitanul nationalei U17 Andres Mihai Dumitrescu a semnat cu o echipa din Italia
Andres Dumitrescu a fost transferat de Padova

Căpitanul naționalei U17 a Româniie, Andres Mihai Dumitrescu, a luat drumul fotbalului mare! Tânărul jucător al lui FC Pitești 2008 a semnat cu Padova Calcio, formație care joacă în Serie B, al doilea eșalon al fotbalul Italian. Andres Dumitrescu este originar din Slatina, oraș care i-a dat fotbalului mare pe Ionel Dănciulescu sau Claudiu Niculescu, și a jucat de la 9 ani și jumătate la echipa argeșeană.

Andres Dumitrescu ajunge la Padova, în liga a doua din Italia

Andres Dumitrescu a fost adus la FC Pitești de antrenorul Vali Cocoș, după un turneu organizat de Inter Campus în Slationa. Andres a fost selecționat de-a lungul carierei la toate echipele naționale de junior: U16, U17 și U18. A strâns în total 35 de selecții la naționalele juvenile și a purtat banderola de căpitan la U17. În sezonul recent încheiat, Andres Dumitrescu a jucat și pentru LPS Viitorul Pitești, unde a ajuns până în semifinalele Campionatului Național de juniori B, unde a evoluat sub îndrumarea tehnicianului Mihai Cârstea.

„După ce a luat contact cu fotbalul din Italia, împreună cu agentul FIFA Virgil Colfescu și colaboratorul său de la Football Capital, Alessandro Grigolleto, am decis că este momentul să facă pasul către performanță la echipa de Serie B Calcio Padova. Mulțumim tuturor celor care au fost alături și care au contribuit la realizarea acestui important moment din cariera lui”, a declarat antrenorul care l-a crescut la Pitești, Vali Cocoș, pentru arges-sport.ro.

Andres Dumitrescu este căpitanul naționalei U17

Andres Dumitrescu va face concurență mai multor români din Serie B

Andres Dumitrescu va avea parte de o companie selectă în Serie B. În a doua ligă din Italia mai joacă internaționalul roman George Pușcaș (Palermo), Vasile Mogoș de la Cremonese, cel care a fost în lista stranierilor lui Cosmin Contra pentru dubla cu Suedia și Insulele Feroe sau tânărul international U21 Vlad Dragomir, care a ajuns în acest an la Perugia.

De asemenea, în Serie B se mai află mijlocașul central Sergiu Suciu, care joacă la Venezia, fundașul central Deian Boldor (Foggia Calcio), dar și Florin Ispas, cel care este legitimate la Ascoli.