Fotbal intern

Căpitanul Rapidului a recunoscut un blat în Liga 1! Era pe vremea când Mircea Lucescu antrena în Giuleşti

12.10.2018 | 15:54
Nae Stanciu şi Bogdan Stelea

Nicolae Stanciu, fostul căpitan al Rapidului, a recunoscut că a participat la un blat din Liga 1. Se întâmpla în aprilie 2000 la un meci disputat între Rocar Bucureşti şi Rapid Bucureşti. Confruntarea s-a încheiat 1-1 şi Stanciu a marcat fără să vrea.

”Personal n-am ajutat la trucarea de meciuri, nici nu erau pariurile pe vremea aceea, ci doar la cele constituite de grup care nu aveau vreo implicare la câștigarea campionatului sau la retrogradare. Îmi aduc aminte o dată cu celebrul portar Tudor de la Rocar am primit o minge și am dat o lumânare de la vreo 40 de metri, plouase, mingea a căzut, portarul a ieșit s-o prindă. Meciul s-a terminat 1-1. Cu toate că am dat gol am fost apostrofat în măsură egală de suporteri. S-a terminat cred că atât cât trebuia, 1-1”, a declarat Nae Stanciu pentru gsp.ro.

Căpitanul Rapidului a recunoscut un blat în Liga 1! Era pe vremea când Mircea Lucescu antrena în Giuleşti (3)
Căpitanul Rapidului a recunoscut un blat în Liga 1! Era pe vremea când Mircea Lucescu antrena în Giuleşti 

Căpitanul Rapidului a recunoscut un blat în Liga 1! Rocar s-a salvat de la retrogradare

Mircea Lucescu era antrenor la Rapid în acea vreme, iar giuleştenii se luptau la titlu cu Dinamo. Confruntarea cu Rocar era programată în etapa a 27-a, însă Dinamo, condusă la acea vreme de Cornel Dinu avea un avans uriaş de 16 puncte, în timp ce Rocar Bucureşti, club susţinut financiar de Gigi Neţoiu, se lupta pentru evitarea retrogradării. Nae Stanciu a deschis scorul în minutul 71 atunci, însă oaspeţii au egalat imediat prin Bogdan Vrăjitoarea.

În aceeaşi etapă, Dinamo a pierdut cu 3-4 la Braşov, tot în faţa unei echipe care era disperată să se salveze de la retrogradare. La acea vreme şi meciul de la Braşov a fost suspect de blat, însă antrenorul “câinilor”, Cornel Dinu, a negat cu vehemenţă orice aranjament.

Dinamo, campioană cu 12 puncte avans

În cele din urmă, Rocar şi FC Braşov au fost echipele care s-au salvat de la retrogradare şi în liga secundă au căzut FC Oneşti, FCM Reşiţa şi Extensiv Craiova. Dinamo a câştigat titlul cu 12 puncte avans faţă de Rapid Bucureşti.