Fotbal international

Căpitanul unei echipe de primă ligă a pierdut banii colegilor la jocuri de noroc. Clubul l-a dat afară

30.05.2020 | 21:09
Capitanul unei echipe de prima liga a pierdut banii colegilor la jocuri de noroc Clubul la dat afara
ADVERTISEMENT

Stupoare în Norvegia. Vegard Forren, căpitanul celor de la Molde, a fost concediat de club după ce s-a descoperit că a mizat şi pierdut banii strânşi în vestiarul echipei la jocuri de noroc.

Căpitanul lui Molde a folosit banii tuturor în scopuri personale. I-a pierdut la jocuri de noroc!

În calitatea lui de căpitan al echipei, Vegard Forren era cel responsabil cu „fondul clasei“. Bani proveniţi din amenzile primite de jucători pentru încălcarea regulamentului erau strânşi, iar de suma totală avea grijă, cine altul?, căpitanul.

ADVERTISEMENT

Problema a fost că Forren era dependent de jocuri de noroc. Iar cel care trebuia să fie un lider şi un exemplu pentru coechipieri, tineri sau experimentaţi, „a băgat mâna“ în fondul comun şi l-a pierdut. Clubul s-a sesizat şi i-a desfăcut contractul.

După ce toată povestea s-a aflat, Forren a admis că are o problemă medicală, o adevărată dependenţă, şi a anunţat că este dispus să urmeze tratamentul necesar pentru a se însănătoşi. Evident, a cerut scuze tuturor şi a promis că se va îndrepta.

ADVERTISEMENT

„Mi se pare trist să-mi închei cariera lui Molde în acest fel. Dar îmi dau seama că acțiunile mele au trădat încrederea tuturor. Aș dori să-mi cer scuze familiei, prietenilor, jucătorilor, clubului, fanilor și oricui iubește Molde FK pentru felul în care s-a terminat această aventură“, a declarat fotbalistul pe site-ul clubului.

„Împreună cu Molde, atât în ​​2015, cât și în luna martie a acestui an, am făcut paşii necesari pentru a putea depăși problemele cu jocurile de noroc prin tratament. Sunt hotărât să pun totul în ordine, să las această boală în urmă odată pentru totdeauna. Știu că mai am multe de arătat pe terenul de fotbal“, a completat Forren.

ADVERTISEMENT

Erik Stavrum, preşedintele lui Molde, a spus că „este o zi tristă, atât pentru Vegard, cât şi pentru oricine iubeşte clubul“, dar a atras atenţia Federaţiei Norvegiene de Fotbal că ar trebui să ia serios în considerare problemele de acest fel şi să prevină orice fel de dependenţa.

Norvegianul nu este singurul fotbalist cu probleme în zona jocurilor de noroc. Nicklas Bendtner, fostul atacant de la Arsenal, Juventus şi Wolfsburg, a recunoscut că a pierdut peste 6.000.000 de euro la poker. El nu consideră însă că ar fi fost vreodată dependent.

ADVERTISEMENT

Un nume mai puţin cunoscut printre tinerii români este cel al lui Paul Merson. Acesta a fost mijlocaş de bandă dreaptă la Arsenal, între 1987 şi 1996, cu care a câştigat de două ori campionatul Angliei, o Cupă, o Cupa Ligii, o Supercupa Angliei şi o Cupa Cupelor în 1994. Merson a recunoscut că a fost la un pas de sinucidere din cauza alcoolului şi a jocurilor de noroc.

ADVERTISEMENT