Fotbal intern

Căpitanul Vlad Chiricheș, dezamăgit de tragerea la sorți pentru CM 2022: „Nu a fost să fie”

08.12.2020 | 20:52
ADVERTISEMENT

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României nu este mulțumit de componența grupei de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Vlad Chiricheș și-ar fi dorit Danemarca, în locul Germaniei în grupa pentru CM 2022

De asemenea, Chiricheș crede că grupa este grea, per ansamblu, dar că România are șanse la locul doi și că se va lupta inclusiv cu Islanda pentru această poziție.

ADVERTISEMENT

Și alți componenți ai lotului lui Mirel Rădoi ar fi preferat Danemarca din prima urnă, însă susțin la unison că „tricolorii” au șanse bune la calificare chiar și în aceste condiții.

Vlad Chiricheș, dezamăgit de tragerea la sorți pentru CM 2022: „Cred că toți am fi dorit să fie Danemarca”

Sorții nu au fost tocmai blânzi cu oamenii lui Mirel Rădoi la tragerea la sorți pentru CM 2022, care se va desfășura în Qatar. Deși în prima urnă au fost incluse numai echipe foarte puternice, exista și opțiunea ca Danemarca să fie numele extras. Din păcate pentru Rădoi și oamenii săi, adversarul extras din prima urnă a fost Germania.

ADVERTISEMENT

Câștigătoare a trofeului Cupei Mondiale în 2014, atunci când a învins-o pe Argentina cu 1-0 în finală, Germania se află într-o perioadă nu foarte bună, însă are în lot câțiva jucători extrem de valoroși. Printre ei, și Kai Havertz, mijlocașul transferat de Chelsea pentru o sumă record de aproape 79 de milioane de euro, de la Bayer Leverkusen.

Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei și fundașul central al lui Sassuolo, consideră că sorții puteau fi mai blânzi cu România, însă este de părere că naționala păstrează șanse bune de a se clasa pe locul doi. El se declară chiar încrezător că echipa noastră va putea obține locul doi în grupă.

ADVERTISEMENT

„Mi se pare o grupă grea, din prisma faptului că e Germania acolo. Dar e clar că, pentru a juca la Mondial, trebuie să jocu cu echipe puternice. Bănuiesc că toată lumea își dorea Danemarca din prima urnă, dar nu a fost să fie. Nu cred că e vorba de revanșă cu Islanda. E o campanie nouă și ne dorim să facem cât mai multe puncte, care să ne aducă și calificarea”, a spus Chiricheș pentru ultimafaza.ro.

Răzvan Marin și Alex Băluță sunt optimiști: „Avem șanse mari”

Chiar dacă este nemulțumit de faptul că vom juca împotriva Germaniei, Vlad Chiricheș rămâne optimist și crede că ne putem califica la Mondial. Aceeași părere o au și alți componenți ai echipei lui Mirel Rădoi. Din grupa României vor mai face parte Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

„O grupă interesantă. Sunt sigur că avem șanse mari la locul 2. Orice echipă din prima urnă era la fel de puternică. Șansele la locul 1 sunt destul de mici, dar am încredere că putem fi pe 2 și vom vedea ce se întâmplă la baraj. E șansa de a ne lua revanța cu Islanda și trebuie să demonstrăm că ce s-a întâmplat la barjaul pentru Euro 2020 a fost doar o zi proastă pentru noi”, a spus Răzvan Marin.

„E o grupă din care ne putem califica. Nu va fi deloc ușor cu nicio echipă din grupă, dar importante ce vom arăta noi. Era de așteptat să dăm și peste un adversar foarte puternic. Trebuie să intrăm cu ambiție, cu gândul să câștigăm toate punctele. Ne va motiva dorința de revanță cu Islanda. Avem șanse mari și așa trebuie să gândim, să arătăm foame când intrăm pe teren”, a spus și Alexandru Băluță.

ADVERTISEMENT