Sport

Capitolul la care Dinamo este net favorită la baraj în fața celor de la U Cluj. Fanatik vă prezintă cifrele

FANATIK a pus pe hârtie lotul celor de la Dinamo și Universitatea Cluj, iar jucătorii lui Dusan Uhrin Jr. par mari favoriți în dubla de la baraj, cel puțin la prima vedere.
20.05.2022 | 17:05
Capitolul la care Dinamo este net favorita la baraj in fata celor de la U Cluj Fanatik va prezinta cifrele
Meciurile de baraj dintre Universitatea Cluj și Dinamo se vor desfășura pe 21, respectiv 29 mai. Colaj Fanatik, Sursa Foto: Facebook/FCUCluj
ADVERTISEMENT

Universitatea Cluj – Dinamo este duelul pe care suporterii celor două echipe și l-au dorit din tot sufletul să îl evite, însă una dintre echipe va trebui să evolueze în sezonul viitor în Liga 2.

Dinamo nu pare favorită certă, însă cu siguranță domină categoric pe hârtie

Dacă într-un baraj de promovare ierarhiile se pot răsturna și orice rezultat este posibil, lucru demonstrat în sezonul trecut de CS Mioveni care a trimis-o în Liga 2 pe Hermannstadt, cifrele spun că Dinamo nu poate pierde sub nicio formă dubla manșă cu Universitatea Cluj.

ADVERTISEMENT

Conform Transfermarkt, lotul lui Dusan Uhrin Jr. este mult mai valoros decât cel al lui Erik Linkar. „Câinii” sunt cotați la 8,41 milioane de euro, în timp ce jucătorii celor de la Universitatea Cluj valorează de două ori mai puțin: 4,17 milioane de euro.

Un alt aspect important este și experiența jucătorilor, capitol la care tot Dinamo domină net! Media vârstei în lotul lui Dusan Uhrin este de 25,75 ani, în timp ce Universitatea Cluj are foarte mulți jucători tineri și fără experiență la nivel din Liga 1: 23,91 ani.

ADVERTISEMENT

Care sunt jucătorii cei mai bine cotați de la Dinamo și Universitatea Cluj

Tot Dinamo stă mai bine și dacă luăm în calcul cei mai bine cotați jucători ai celor două echipe, însă diferența nu este una atât de mare.

Din lotul lui Dusan Uhrin, mijlocașii Răzvan Grădinaru, Jonathan Rodriguez și Cătălin Carp au cea mai bună cotă de piață dintre cei 44 de jucători care vor fi în lot la dubla manșă: 55o.000 de euro, în timp ce argentinianul se află sub contract cu CFR Cluj și ar putea să nu mai continue la Dinamo din vară.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Universitatea Cluj a profitat de problemele pe care Romario Pires și Mihai Dobrescu le-au avut la Farul Constanța, respectiv Gaz Metan Mediaș și i-au achizionat liberi de contract în această iarnă. Mijlocașul central brazilian este chiar căpitanul lui U Cluj și este evaluat la 450.000 de euro, în timp ce fundașul stânga valorează 400.000 de euro.

Gică Mihali, fostul antrenor al „șepcilor roșii”, mizează totul pe Dinamo: „N-au nicio șansă!”

Actualul antrenor al lui Dinamo U19, Gică Mihali a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Dinamo nu poate avea probleme în dubla cu Universitatea Cluj, iar „câinii” vor rezolva calificarea încă din meciul tur: „Îmi pare rău să o spun, dar nicio șansă! Dinamo e mare favorită, nici nu se pune problema! A, dacă se juca la Cluj într-o singură manșă poate că îmi puneam probleme că prinde U Cluj o zi senzațională sau dau un gol dintr-o fază fixă, se apără cu toată echipa și Dinamo nu poate să le marcheze. Dar Dinamo joacă meciul decisiv în Ștefan cel Mare și cred că pot să rezolve calificarea chiar de la Cluj. Repet, părerea mea e că U Cluj nu are nicio șansă. 

ADVERTISEMENT

Au avut șansa lor cu Slobozia, cu Hermannstadt, cu Concordia și din păcate au dat cu piciorul la un an în care am înțeles că li s-au creat toate condițiile posibile. Așa e foarte ușor să antrenezi! Și-au adus jucători de Liga 1. Îmi pare rău și pentru cei de-acolo dar nu au nicio șansă! 

Eu cred că Dinamo e super pregătită pentru aceste două meciuri! Mai ales că e în joc orgoliul jucătorilor. Nimeni nu cred că vrea să aibă pe conștiință că a retrogradat Dinamo. Eu cred că la valoare și la toate capitolele Dinamo e peste U Cluj. Deznodământul este unul sigur: U Cluj va continua și la anul în Liga a doua. Nici într-un caz Dinamo nu poate să piardă la Cluj! Chiar dacă ei vor fi susținuți puternic de suporteri”.

Universitatea Cluj – Dinamo se va juca într-o atmosferă senzațională

Atmosfera pe „Cluj Arena” va fi una incendiară, mai ales că pe stadion se anunță peste 20.000 de spectatori, iar riscul unor incidente este foarte scăzut, ținând cont de prietenia dintre cele două galerii.

De altfel, Peluza Cătălin Hîldan pregătește o deplasare fără precedent, iar peluza oaspeților ar putea fi arhiplină la meciul cu U Cluj, mai ales că vor fi prezenți suporteri dinamoviști din toată țara: „În curând vom anunța detalii despre transport și bilete la meci (intră toată lumea!). Ne organizăm și la mașini personale, tren, avion. Un lucru e cert, SÂMBĂTĂ, LA PRÂNZ, CU TOȚII PE PIEZIȘĂ! MOBILIZARE URIAȘĂ! DINAMO SUNTEM NOI ȘI SUNTEM FRAȚI CU VOI!”.

  • 8.400.000 de euro valorează lotul lui Dinamo
  • 4.100.000 de euro valorează lotul lui U Cluj
ADVERTISEMENT