Fotbal international

Capitolul la care Kylian Mbappe l-a egalat în timp record pe Messi. Francezul, golgheter la Cupa Mondială după „dubla” cu Danemarca

Kylan Mbappe este liderul la zi în clasamentul golgheterul de la Cupa Mondială. După „dubla” contra Danemarcei, francezul a egalat performanța pe care o deține Leo Messi.
26.11.2022 | 21:50
Capitolul la care Kylian Mbappe la egalat in timp record pe Messi Francezul golgheter la Cupa Mondiala dupa dubla cu Danemarca
Capitolul la care Kylian Mbappe l-a egalat în timp record pe Messi. Francezul, golgheter la Cupa Mondială după „dubla” cu Danemarca. FOTO: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe a răpus-o de unul singur pe Danemarca, în derby-ul etapei a doua din Grupa D de la Campionatul Mondial din Qatar. Superstarul lui PSG a reușit o „dublă” și a ajuns la cota 3, ceea ce îi permite să se instaleze în fotoliul de lider în clasamentul golgheterilor, poziție pe care o împarte cu ecuadorianul Enner Valencia.

Kylian Mbappe, golgheterul la zi de la Campionatul Mondial, egalul lui Zidane la naționala Franței

Franța este prima echipă calificată în optimile Cupei Mondiale. Un mare merit îl are Kylian Mbappe, care a marcat trei din cele șapte goluri ale francezilor din partidele cu Australia și Danemarca. Două dintre reușite au venit în meciul cu nordicii, pe care selecționata lui Didier Deschamps l-a câștigat cu 2-1.

ADVERTISEMENT

„Decarul” în vârstă de 23 de ani împarte primul loc în clasamentul celor mai buni marcatori de la turneul final cu Enner Valencia (33 de ani). Atacantul lui Fenerbahce a înscris toate golurile de până acum ale Ecuadorului de la CM 2022, în victoria cu Qatar, scor 2-0, și în remiza cu Olanda, scor 1-1.

Kylian Mbappe a îmbrăcat de 61 de ori tricoul campioanei mondiale în exercițiu, perioadă în care a reușit să puncteze de nu mai puțin de 31 de ori. Tot atâtea goluri a marcat la prima reprezentativă și legendarul Zinedine Zidane. În ritmul acesta, superstarul lui PSG are toate șansele să devină golgheterul all-time al „cocoșului galic”, record deținut în prezent de Olivier Giroud și de Thierry Henry.

ADVERTISEMENT

După „dubla” marcată în poarta lui Kasper Schmeichel, Kylian Mbappe Lottin a primit din partea celor de la Budweiser, la fel ca la partida cu Australia, premiul destinat celui mai bun jucător al meciului.

Starul francez l-a egalat în timp record pe Lionel Messi, colegul de la PSG

Pentru Kylian Mbappe, competiția din Qatar reprezintă doar al doilea turneu final de Campionat Mondial, după cel din Rusia, câștigat tocmai de „cocoșii” lui Deschamps. La cele două ediții, Mbappe a marcat un total de șapte goluri, câte are Leo Messi la cinci Cupe Mondiale.

ADVERTISEMENT

Argentinianul a participat cu „pumele” la turneele finale din 2006, 2010, 2014, 2018 și 2022, iar golul cu numărul șapte a fost marcat în chiar primul său meci din Qatar, atunci când selecționata lui Lionel Scaloni a fost învinsă de Arabia Saudită, scor 1-2.

Așadar, Mbappe a reușit să înscrie șapte goluri în doar nouă meciuri jucate la Cupa Mondială, în timp ce Leo Messi a avut nevoie de 20 de jocuri pentru a atinge această bornă. Mai mult, francezul are deja în palmares trofeul suprem, în timp ce sud-americanul nu.

ADVERTISEMENT

Mbappe, în linie dreaptă către recordul lui Miroslav Klose

Deși momentan este departe, Kylian Mbappe are toate șansele să pună în pericol și recordul lui Miroslav Klose, golgheterul absolut al Cupei Mondiale, cu 16 reușite. Având în vedere vârsta fragedă a lui Mbappe și generația pe care o au francezii, o generație care, în mod normal, ar trebui să ajungă mai mereu în fazele finale ale următoarelor ediții World Cup, atacantul lui PSG pare favorit să îl detroneze pe fostul vârf de lance al Germaniei.

  • 9 fotbaliști au șapte goluri marcate la Cupa Mondială: Kylian Mbappe (Franța), Lionel Messi (Argentina), Hans Schafer (Germania), Luis Suarez (Uruguay), Andrzej Szarmach (Polonia), Johnny Rep (Olanda), Careca (Brazilia), Lajos Tichy (Ungaria) și Oldrich Nejedly (Cehoslovacia)
ADVERTISEMENT