Sport

Capitolul la care Liga 2 Casa Pariurilor este peste prima ligă în sezonul 2022-2023! Cum se împart titlurile de campioană între cele două ligi

A început sezonul 2022-2023 şi în Liga 2 Casa Pariurilor, la două săptămâni după startul din prima ligă. Cum a ajuns al doilea eşalon să aibă mai multe titluri de campioană.
06.08.2022 | 09:30
Capitolul la care Liga 2 Casa Pariurilor este peste prima liga in sezonul 20222023 Cum se impart titlurile de campioana intre cele doua ligi
Liga 2 Casa Pariurilor a depăşit prima liga la numărul de trofee de campioană a României
ADVERTISEMENT

Sezonul 2022-2023 din Liga 2 Casa Pariurilor a început cu Dinamo printre cele 20 de echipe, ceea ce a contribuit şi la un număr mai mare de titluri de campioană în eşalonul secund. “Câinii” şi CSA Steaua au cel mai puternic palmares din liga a doua, peste echipele din SuperLiga, dar asta pentru situaţia palmaresului “roş-albastru” este încă subiect pentru justiţia din România, iar o decizie definitivă nu a fost dată încă.

Patru foste campioane ale României joacă în Liga 2 Casa Pariurilor şi au, în total, 43 de titluri

Conform hotărârii din 2021, de la Curtea de Apel București, CSA Steaua a câştigat, în instanţă, trofeele obţinute în perioada 1947-1998. Astfel, echipa din Liga 2 Casa Pariurilor are 20 de titluri de campioană a României, cu un ultim succes obţinut în sezonul 1997-1998, când “militarii” s-au impus în faţa Rapidului.

ADVERTISEMENT

Dinamo, echipă care este la primul sezon în Liga 2 Casa Pariurilor, a câştigat, de-a lungul istoriei, 18 titluri de campioană a României. “Câinii” au sărbătorit ultimul succes în campionat la finalul sezonului 2006-2007, după un parcurs de excepţie în startul campionatului, cu 13 victorii consecutive.

Ripensia Timişoara s-a reînfiinţat în 2012 şi are palmaresul echipei care domina fotbalul românesc în anii interbelici, alături de Rapid şi Venus. Bănăţenii au câştigat de patru ori titlul de campioană, iar ultimul trofeu a venit în sezonul 1937-1938, după o finală câştigată în faţa giuleştenilor, cu un dublu 2-0.

ADVERTISEMENT

Din actualul sezon, în Liga 2 Casa Pariurilor joacă şi Oţelul Galaţi, nou-promovată din Liga 3. În urmă cu 11 ani, gălăţenii devenau campionii României şi se pregăteau să joace în grupele UEFA Champions League. Acum, echipa antrenată de Dorinel Munteanu, cel care realiza marele succes din sezonul 2010-2011, se pregăteşte de meciul cu Poli Iaşi, în debutul noii stagiuni din liga a doua.

  • 43 de titluri de campioană sunt în Liga 2 Casa Pariurilor

Aglomeraţie de campioane în SuperLiga: opt echipe au cel puţin un titlu

CFR Cluj, campioana en-titre, este echipa cu cele mai multe titluri la startul actualului sezon din SuperLiga. Ardelenii au opt titluri câştigate şi sunt pe locul 3 la acest capitol în clasamentul all-time, după ce au depăşit-o pe Venus Bucureşti după succesul din sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

UTA Arad a deţinut mult timp poziţia de campioană a Provinciei, cu cele şase titluri câştigate. “Bătrâna Doamnă” nu a mai triumfat în campionat din sezonul 1969-1970, când obţinea al doilea trofeu consecutiv în prima ligă.

Momentan, după decizia justiţiei, din 2021, FCSB are cinci titluri de campioană a României. Formaţia patronată de Gigi Becali nu a mai pus mâna pe trofeu din sezonul 2014-2015. De atunci şi până în prezent, “roş-albaştrii” au bifat şase clasări pe locul 2.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova şi Petrolul Ploieşti sunt la egalitate, ambele cu câte patru titluri de campioană a României. În cazul ploieştenilor, un titlu vine de pe vremea când echipa se numea Juventus Bucureşti, iar campionatul naţional era câştigat după un sistem eliminatoriu la care participau campioanele regionale.

Chiar dacă este una dintre cele mai vechi echipe din România, Rapid Bucureşti are în palmares doar trei titluri de campioană, iar ultimul a fost câştigat în sezonul 2002-2003, când echipa era antrenată de Mircea Rednic. FC Argeş are două titluri în palmares, ambele obţinute în perioada când Nicolae Dobrin era rege în Trivale. Farul a fuzionat cu Viitorul, în vara anului trecut, iar Gică Hagi susţinea că în palmaresul echipei va intra şi titlul câştigat în sezonul în sezonul 2016-2017.

  • 33 de titluri de campioană sunt în SuperLiga

În toamnă, termen nou în procesul dintre CSA Steaua şi FCSB pentru palmares

În mai 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul FCSB-ului în privinţa palmaresului, iar termenul a fost fixat pentru 3 noiembrie 2022.

“Instanța a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în motivarea instanţei. După această decizie, Curtea de Apel București va trebui să rejudece în totalitate dosarul palmaresului.

ADVERTISEMENT