Fotbal intern

Patronul Petrolului, ARESTAT preventiv pentru 29 de zile!

Acţionarii clubului Petrolul Ploieşti, fraţii Daniel şi Nicolae Capră, şi Marius Bucuroiu, care este şi directorul general al clubului, au fost arestaţi preventiv, miercuri seară, alături de...
27.11.2014 | 08:42
Patronul Petrolului ARESTAT preventiv pentru 29 de zile
ADVERTISEMENT

Acţionarii clubului Petrolul Ploieşti, fraţii Daniel şi Nicolae Capră, şi Marius Bucuroiu, care este şi directorul general al clubului, au fost arestaţi preventiv, miercuri seară, alături de alte patru persoane, în dosarul în care procurorii DIICOT îi acuză de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Magistraţii Tribunalului Prahova au emis, miercuri seară, mandate de arestare preventivă pe numele acţionarilor clubului de fotbal Petrolul Ploieşti şi al altor patru persoane, în dosarul instrumentat de DIICOT în care mai multi suspecţi sînt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

ADVERTISEMENT

Cei trei acţionari ai clubului de fotbal din Ploieşti fuseseră reţinuţi, marţi seară, alături de alte patru persoane suspecte în acest dosar.

Decizia Tribunalului Prahova poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti.

Daniel şi Nicolae Capră, principalii acţionari ai clubului Petrolul Ploieşti şi Marius Bucuroiu, acţionar şi director general al clubului, au fost arestaţi alături de Marius Alexandru Gisca, Petre Gheorghe Daniel, Dragoş Ioan Viorel Constantin şi Daniel Stoica Spirea, cu toţii acţionari în diverse societăţi comerciale, acuzaţi că au creat un circuit economic fictiv prin care au adus un prejudiciu de 15.400.000 de euro prin acţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

ADVERTISEMENT

Pe lîngă cei şapte arestaţi, alte 12 persoane au calitatea de suspecţi în acest dosar, printre acestea numărîndu-se şi soţiile celor doi fraţi Capră.

Pentru ceilalţi suspecţi, procurorii nu au cerut emiterea de mandate de arestare preventivă.

Conform procurorilor, faptele cercetate in acest dosar deschis de DIICOT au avut loc incepand cu anul 2012, an in care, in luna februarie, omul de afaceri Daniel Capra a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, care apartinea, in documente, Societatii Comerciale “F.C. Petrolul Ploiesti” SA, detinuta, ca actionar majoritar, de Federatia Sindicatelor Libere din Petrol si la care erau actionari, cu cate o actiune, si Liviu Luca, Florin Bercea si Eduard Alexandru. Societatea era sustinuta in cea mai mare parte din bani publici proveniti de la bugetul municipiului Ploiesti.

ADVERTISEMENT

Directia Generala Antifrauda este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate in acest dosar, conform unor surse lucratorii Antifrauda ridicand, anterior, in mai multe randuri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploiesti. In acest dosar, procurorii DIICOT au facut, marti, perchezitii la 25 de adrese din Bucuresti si judetele Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu si Braila, la membrii gruparii suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala si din care fac parte 19 persoane.

La Buzau, politistii, coordonati de procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti al DIICOT, au perchezitonat sediul unei societati comerciale despre care anchetatorii au informatii ca ar fi implicata in ingineriile financiare ale fratilor Capra.

ADVERTISEMENT

“Au fostfacute perchezitii la SC Soval Plast din Buzau, parte a ingineriilor financiareale fratilor Capra. In acte, administrator al firmei apare un cetatean moldovean, in realitate insa firma fiind controlata de membrii gruparii Capra”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX seful DIICOT Ploiesti.

Intr-un comunicat de presa transmis marti dimineata, DIICOT preciza ca administratoriai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti ar fi initiat, in anul 2012, gruparea infractionala organizata, la care au aderat si ceilalti membri. Gruparea ar fi fost constituita pentru a favoriza firmele administrate de acestia, care s-ar fi folosit de lanturi infractionale pentru a prelua si finanta SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti.

“Astfel,au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit peprofit) “, se mentiona in comunicatul de presa al DIICOT.

Anchetatorii sustin ca membrii gruparii ar fi facturat diferite servicii si livrari de marfuri cu clubul sportiv, pentru a acoperi astfel relatii comerciale inexistente intre firmele implicate in activitatea infractionala. Sumele obtinute in acest fel ar fi fost insusite de catre membrii gruparii, in scopul preluarii si finantarii clubului, prin creditari succesive.

sursa ziare.com

ADVERTISEMENT
Tags: