News

Captură impresionantă a Poliției Române! Peste 162.000 de pachete cu ţigări, găsite de poliţiştii de frontieră

01.08.2020 | 11:46
Captura impresionanta a Politiei Romane Peste 162000 de pachete cu tigari gasite de politistii de frontiera
ADVERTISEMENT

Captură impresionantă a Poliției Române! Peste 162.000 de pachete cu ţigări au fost găsite de poliţiştii de frontieră ascunse într-un camion.

Totul s-a petrecut la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet. Vorbim despre o valoare de aproximativ 2,4 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat, în 31 iulie, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român.

Poliția Română, captură impresionantă!

Acesta se afla la volanul unei camion marca Volvo, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cărămidă din Grecia pentru o societate comercială din România.

ADVERTISEMENT

“Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al camionului, un perete fals în spatele căruia erau depozitate mai multe cutii ce conţineau ţigarete.

Mijlocul de transport a fost dus la sediul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 162.500 pachete cu ţigări, în valoare de 2.437.500 lei”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

În cadrul cercetărilor, şoferul a declarat că el este angajatul firmei care deţine camionul şi nu are cunoştinţă despre marfa ascunsă în interiorul acestuia.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  ţigări”.

ADVERTISEMENT

De remarcat că aceasta este cea mai mare captură de țigări pe care polițiștii de frontieră au făcut-o de la începutul acestui an.

 

ADVERTISEMENT
Tags: