News

Captură record de heroină. 1.5 tone valorând 45 de milioane de euro, distruse de polițiștii olandezi

24.02.2021 | 14:40
ADVERTISEMENT

Cea mai mare captură de droguri din istoria Olandei a fost realizată în portul din Rotterdam, fiind vorba de 1.5 tone de heroină, în valoare de 45 de milioane de euro.

Poliția olandeză a confiscat 1.5 tone, realizând cea mai importantă captură din Olanda, arestând totodată 5 bărbați în cadrul unei operațiuni în colaborare cu poliția britanică.

ADVERTISEMENT

Drogurile, descoperite într-un container plin cu sare de Himalaya provenit din Pakistan, aveau o valoare de 45 de milioane de euro la revânzarea pe piață. Cei cinci bărbați au fost arestați în luna februarie, conform Parchetului, fără a fi precizată o dată.

Polițiștii olandezi au confiscat 1.5 tone de heroină

„E cea mai mare captură de heroină realizată vreodată în țară”, au explicat autoritățile. Trei bărbaţi, în vârstă de 33, 37 şi 38 de ani au fost menţinuţi în arest, în timp ce ceilalţi doi, de 60 şi 62 de ani, au fost eliberaţi, dar rămân suspecţi. Procurorii au precizat că drogurile au fost distruse.

ADVERTISEMENT

Portul Rotterdam, cel mai mare din Europa, e un punct de intrare de prim-plan pentru cocaină, heroină și alte droguri de mare risc pe continentul european.

Nu doar olandezii se laudă cu o captură impresionantă de heroină. În urmă cu o săptămână autoritățile din Bulgaria au anunțat că au făcut o captură impresionantă de 400 de kilograme de heroină. Valoarea acestor droguri pe piața neagră depășește 22 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Bulgaria au confiscat heroina în portul Varna, aceasta fiind descoperită în patru containere de pe o navă care venea din Dubai. Ambarcațiunea transporta materiale de construcții din Iran și avea drept destinatar o firmă din orașul Sumen.

De asemenea, în luna mai un cetățean bulgar a fost capturat la granița cu România cu heroină asupra sa.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare maro,cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină”, au transmis oamenii legii, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT