News

Captură record într-un apartament! Poliţiştii au găsit 12,5 milioane de euro. Foto

07.05.2020 | 17:29
Captura record intrun apartament Politistii au gasit 125 milioane de euro Foto
Captură record într-un apartament! Poliţiştii au găsit 12,5 milioane de euro. Foto
ADVERTISEMENT

Poliţiştii din oraşul Eindhoven au găsit 12,5 milioane de euro ascunşi într-o încăpere secretă al unui apartament. Autorităţile au dat publicităţii şi imagini cu captura record. Banii cântăresc aproximativ 250 de kg. 

Captură record într-un apartament! Poliţiştii au găsit 12,5 milioane de euro

Descoperirea este una record în Olanda, conform autorităţilor. Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost arestat, fiind suspectat de spălare de bani.

ADVERTISEMENT

Banii erau ascunşi într-o încăpere secretă a apartamentului şi au fost destul de variaţi. Au fost găsite bancnote de toate denominaţiile, de la 5 la 500 de euro. În total suma de bani cântărea puţin peste 250 de kilograme.

Poliţiştii au pus valuta în mai multe sacoşe pentur a putea muta banii. Investigatorii au confiscat şi arme, dar şi o maşină de numărat bani, ambele fiind găsite în apartament.

ADVERTISEMENT

Autorităţile din Olanda suspectează că suma uriaşă de bani provine din activităţile de crimă organizată şi au spus că nu vor face publice alte detalii referitoare la suspecţi şi la ancheta aflată în desfăşurare.

De Paşte, moldovenii au făcut o captură de peste 1 milion de euro la graniţă

O altă captură uriaşă din această perioadă a fost recuperată de Paşte în vama Leuşeni, din Republica Moldova. Aproximativ 1 milion de euro au fost găsiţi într-un tir pe sensul de intrare în Moldova.

ADVERTISEMENT

Cazul este investigat în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Captura din vama Leuşeni este una de un calibru uriaş. Atât poliţia, cât şi armata au mers rapid la faţa locului în momentul în care a fost găsită suma uriaşă de bani. Armata a mers acolo cu o maşină blindată, conform autoblog.md.

ADVERTISEMENT

 

Tags: