Fotbal international

Captură uriașă de droguri la Cupa Mondială din Qatar. Ce pedeapsă drastică riscă vinovatul

Vameșii Aeroportului Internațional Hamad din Doha au anunțat că au făcut prima captură de droguri în timpul Cupei Mondiale din Qatar.
23.11.2022 | 11:10
Captura uriasa de droguri la Cupa Mondiala din Qatar Ce pedeapsa drastica risca vinovatul
Vameșii din Qatar au anunțat că au făcut prima captură de droguri în perioada Cupei Mondiale.
ADVERTISEMENT

Peste un milion de vizitatori sunt așteptați în Qatar pe parcursul Cupei Mondiale. Iar vameșii sunt extrem de atenți cu persoanele care sosesc în țară, controalele vizând, desigur, și drogurile. Mărturie stă și faptul că la imediat după startul competiției a și fost raportată prima captură consemnată pe Aeroportul Internațional Hamad din Doha.

Hașiș și pastile de Tramadol găsite în bagajul unei persoane sosite în Qatar

1.990 de pastile de Tramadol și 464,5 grame de hașiș. Aceasta este captura făcută de un vameș. Anunțul a fost făcut pe twitter de Autoritatea Generală a Vămilor.

ADVERTISEMENT

Comunicatul, scrie L’Equipe, precizează că unul dintre vameși a observat un bagaj suspect și l-a inspectat. Iar controlul a demonstrat că intuiția sa a fost una corectă.

Pasagerul în cauză, despre care nu au fost dezvăluite informații, trebuie adus în fața parchetului, a declarat pentru AFP un oficial din Qatar, care a cerut anonimatul.

ADVERTISEMENT

Bogatul emirat din Golf este foarte strict împotriva traficului și consumului de droguri. Iar pedepsele aplicate în Qatar pentru deținerea, consumul sau traficul cu astfel de substanțe interzise sunt foarte severe.

Vorbim despre închisoare pe perioade lungi de timp și amenzi cu un cuantum uriaș. Dar și, în cazul cetățenilor străini, expulzarea de pe teritoriu.

ADVERTISEMENT

Tramadolul, folosit ca analgezic, este un opiaceu sintetic care poate duce la o dependență puternică. El este, de altfel, subiectul unei adevărate crize a opiaceelor.

Aceasta zguduie cu precădere Statele Unite. Acolo unde, potrivit statisticilor, supradozele au curmat peste jumătate de milion de vieți în ultimii 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în pandemie acest fenomen s-a accentuat. Numai în 2021 s-au consemnat peste 70.000 de decese, cifră dubla față de cele cauzate de metamfetamină (mai mult de 30.000 de decese).

ADVERTISEMENT