Fotbal intern

Caracterizare pentru Chiricheş: “Ciolănos şi tăcut”

Unul dintre cei care a crezut în valoarea şi în talentul lui Vlad Chiricheş, încă de pe vremea cînd era junior, a fost Benone Lazăr, preşedintele fostei prin divizionare Internaţional Curtea...
29.08.2013 | 14:43
Caracterizare pentru Chiriches Ciolanos si tacut

Unul dintre cei care a crezut în valoarea şi în talentul lui Vlad Chiricheş, încă de pe vremea cînd era junior, a fost Benone Lazăr, preşedintele fostei prin divizionare Internaţional Curtea de Argeş. De altfel, la club, au trecut, de-a lungul timpului, o serie de fotbalişti importanţi. La echipa argeşeană, pe lîngă Chiricheş (Tottenham), au mai evoluat, printre alţii: Pintilii, Răduţ, Gabi Matei (Steaua), Ciucur , Brata, Băcilă (Pandurii), Voiculeţ (CFR Cluj), Vieira (Rizespor), Al. Vlad  (Dnepr), Nistor (Evian).

“Cei mai buni jucători ai României au trecut prin mîna mea şi sînt mîndru de chestia asta. Înseamnă că am avut ochi buni pentru ei. Chiricheş venise accidentat din Portugalia, cînd i l-am dat lui Ciobotariu. Maică-sa, o femeie tare deşteaptă, cu un IQ ridicat, a fost omul cu care am negociat. Ea era prietenă cu mama lui Răduţ, aşa a apărut şi Răduţ la noi. După ce am intrat în prima divizie, m-am simţit neconfortabil cînd l-au legat pe Penescu. Am jucat la Piteşti, la Mioveni, în timp ce am investit în stadionul de la Curtea de Argeş. Nimeni nu vroia să mă mai ajute. Cifra de afaceri începuse să-mi scadă, aşa că am hotărît să vînd echipa. La început, Condescu m-a refuzat, apoi cînd echipa i s-a destrămat a acceptat să stăm de vorbă. I-am dat echipa cu 1,7 milioane de euro şi cu obligaţia să achite restanţele la jucători. Condescu a plătit ce a plătit şi n-a mai avut bani pentru Ciucur, Nistor, Voiculeţ şi Chiricheş. Am vorbit atunci cu Piţurcă să-i ia la Steaua, dar n-a vrut. Pînă la urmă, au ajuns la Pandurii, dar mi-a tras o mare ţeapă Condescu, de vreo 175.000 de euro”, a declarat, pentru FANATIK, Benone Lazăr.

El i-a făcut şi o scurtă caracterizare noului jucător al lui Tottenham: “Chiricheş era un băiat tăcut, ciolănos, harnic. A avut şi ezitări, mi-aduc aminte de un autogol de-al lui, dar era tare muncitor şi isteţ. Cu mama lui mai ţin legătura. L-am mai sunat şi pe el în ultima vreme, dar nu mi-a răspuns. Am întrebat-o pe maică-sa ce e cu el şi mi-a zis să-l înţeleg pentru că e mai tăcut, e în lumea lui“.