News

Carambol cu 20 de mașini în sectorul 4. Șoferii acuză aspersoarele lăsate în funcțiune de primărie

Un carambol cu 20 de mașini implicate s-a produs joi dimineață în Pasajul Sălăjan din sectorul 4. Șoferii cred că aspersoarele lăsate în funcțiune de primărie au dus la formarea gheții pe șosea.
09.12.2021 | 08:36
Carambol cu 20 de masini in sectorul 4 Soferii acuza aspersoarele lasate in functiune de primarie
ADVERTISEMENT

Un accident în care au fost implicate 20 de mașini a avut loc, joi dimineață, pe strada Iuliu Hațeganu din Capitală, în zona Vitan.

Din fericire, în urma evenimentului rutier nu au rezultat victime. Traficul a fost restricționat pe strada Iuliu Hațieganu, între șoseaua Vitan Bârzești și Splaiul Unirii, pe ambele sensuri.

ADVERTISEMENT

O parte dintre mașinile implicate în carambol sunt distruse complet. Mașinile circulau în coloană și nu aveau viteză, însă accidentul nu a putut fi evitat din cauza gheții de pe șosea.

Carambol cu 20 de mașini la Pasajul Sălăjan din sectorul 4. Pe șosea s-a format gheață din cauza unor aspersoare pornite

Din primele informații, gheața de pe șosea s-a format din cauza aspersoarelor lăsate în funcțiune de primărie. Din imaginile furnizate de Digi24 de la fața locului s-a observat că este greu să se meargă și pe jos pe șosea.

ADVERTISEMENT

Șoferii implicați în accident spun că în momentul în care au ajuns la Pasajul Sălăjan, mașinile lor au început să alunece și s-au dus ca niște sănii din cauza gheții.

În Capitală nu s-au semnalat precipitații în această dimineață și nu a fost polei. În acest context, oamenii care au avut de suferit pagube importante sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile au lăsat aspersoarele pornite.

ADVERTISEMENT

Întrucât joi dimineață au fost sub zero grade Celsius, apa a înghețat, iar șoseaua s-a transformat într-un veritabil patinoar.

Până în acest moment nu se cunoaște de ce aceste aspersoare erau pornite și s-a ajuns la acest eveniment nedorit.

ADVERTISEMENT

Centrul Infotrafic a anunțat ceață pe mai multe șosele din țară

Conform centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, joi dimineață nu au fost semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Se circulă în condiții de ceață pe mai multe artere rutiere din județele: Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Prahova și Vâlcea.

”Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă tot în condiții de ceață, vizibilitatea scăzând sub 200 metri, iar pe alocuri chiar sub 50 metri, valorile de trafic fiind reduse momentan.

Sfătuim participanții la trafic să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să adapteze viteza la condițiile suprafeței carosabile, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, precum și luminile de ceață unde se impune, să mărească distanța de siguranță dintre vehicule, să nu efectueze manevre riscante și să sporească atenția la volan, adoptând constant o conduită preventivă”, se arată pe site-ul Poliției Române.

ADVERTISEMENT
Tags: