News

Carambol pe o autostradă din Texas, cu zeci de victime: au fost implicate peste 130 de mașini. Foto

12.02.2021 | 17:29
Carambol pe o autostrada din Texas cu zeci de victime au fost implicate peste 130 de masini Foto
ADVERTISEMENT

Accident înfiorător în Texas (SUA). Iarna s-a dezlănțuit, iar drumurile au devenit patinoar în toată această regiune. Un carambol care a cuprins 133 de mașini a creat o scenă de coșmar pe unul din drumurile din Dallas.

Cel puțin nouă persoane au murit în ultimele 24 de ore în accidente de mașină din cauza unei furtuni puternice din zona Dallas-Fort Worth, potrivit de CNN.

ADVERTISEMENT

Cel mai grav accident a avut loc pe o autostradă din Fort Worth. Au fost implicate 133 de mașini și au decedat 6 persoane. Condițiile meteorologice dificile au provocat acumulare de gheață și polei. Carosabilul a devenit impracticabil, iar frânarea autovehiculelor, imposibilă.

Peste 300 de accidente în decursul unei zile în Texas, SUA

Foto: Facebook

Cel puțin 65 de persoane au solicitat tratament medical la spitalele locale după accidentul în lanț de joi din Fort Worth, a declarat șeful pompierilor, Jim Davis, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

”Este posibil ca acest număr să crească în continuare. Toate victimele erau adulți”, a declarat Matt Zavadsky, purtătorul de cuvânt al serviciului de ambulanță MedStar. De asemenea, trei polițiști au fost răniți în acest acroșaj. Aceștia se aflau în drum spre muncă. Un alt ofițer s-a lovit în timp ce lucra la fața locului.

Foto: Facebook

Trei victime au ajuns la spital în stare critică, au transmis autoritățile, conform CNN. Accidentul în lanț s-a întins pe o suprafață de 2,5 km. Mulți oameni au avut nevoie să fie descarcerați. Răniții au fost transportanți la spital, iar ceilalți au fost preluați de autobuze și transportați la căldură.

ADVERTISEMENT

Altfel, exista riscul ca aceștia să înghețe din cauza temperaturilor scăzute. La fața locului se aflau 13 ambulanțe și 80 de unități de poliție.

Șase persoane au murit în tragedia din Texas

Foto: Facebook

În aceeași zi, o altă persoană a murit într-un accident în care au fost implicate 18 autovehicule. Tragedia a avut loc pe autostrada Julius Schepps. Pe același drum înghețat, la 5 kilometri distanță, un bărbat „circula cu o viteză mare” când a pierdut controlul și a lovit parapetul. Șoferul și pasagerul vehiculului respectiv au fost declarați morți la fața locului și o a treia persoană care se afla pe bancheta din spate a fost dusă la spital în stare critică.

ADVERTISEMENT

În Austin, la aproximativ 300 de km de Fort Worth, cinci persoane au fost duse la spitale din cauza unui carambol care a implicat 26 de mașini, a transmis Departamentul Serviciilor Medicale de Urgență din Austin.

ADVERTISEMENT
Tags: