News

Carantina a dus la izbucnirea altei epidemii în Asia! Boala care poate fi mai periculoasă decât COVID-19

21.06.2020 | 19:15
Carantina a dus la izbucnirea altei epidemii in Asia Boala care poate fi mai periculoasa decat COVID19
ADVERTISEMENT

Carantinarea populației și izolarea în case a ajutat la aplatizarea curbei de creștere a infecției cu noul coronavirus, însă în părți ale Asiei de sud-es, aceste măsuri au dus la apariția unei noi boli mortale.

Este vorba de febra dengue, relatează Bloomberg. Această boală virală transmisă de țânțari, uneori cunoscută drept “febra oaselor rupte” pentru faptul că duce la inflmarea articulațiilor, se răspândește rapid în țările din regiunile tropicale.

ADVERTISEMENT

Singapore a raportat o medie de 165 de cazuri pe zi în a doua săptămână din iunie, un record despre care autoritățile spun că ar putea aduce cea mai mare epidemie de febră dengue din istoria orașului.

Carantina a dus la izbucnirea altei epidemii în Asia! Risc uriaș al unei epidemii de febră dengue

Febra dengue se transmite prin mușcătura unui țânțar femelă Aedes. Insecta este răspândită în toată Asia de sud-est și se dezvăltă în zone cu apă stătătoare.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care oamenii au stat în case și au evitat ieșirile, zone care ar putea deveni focare de dezvoltare a acestor țânțari au rămas necurățate, iar insectele și boala s-au înmulțit.

„Deşi nu s-a prezentat nicio dovadă clară, izolările s-ar putea să fi creat un mediu unde ţânţarii să interacţioneze mai mult cu populaţia decât în alte locuri”, a spus Camerom Simmons, profesor universitar din Australia.

ADVERTISEMENT

Este în creștere numărul de cazuri de coronavirus la nivel global

Profesorul a studiat epidemia de febră dengue din Vietnam. Perioada crucială de răspândire a acestei boli este iunie- octombrie.

Numărul cazurilor de coronavirus la nivel global a ajuns la 8.820.667 de infecții. În total, au decedat 464.973 de persoane din cauza virusului COVID-19.

ADVERTISEMENT

În România, numărul cazurilor este în creștere și pentru a cincea zi la rând s-au înregistrat peste 300 de cazuri pe zi.

 

ADVERTISEMENT