ADVERTISEMENT
News

Carantină de 14 zile pentru încă o localitate din România. Ce zonă e vizată de măsura restrictivă

Autor: Adrian Baciu | 09.08.2020 | 18:47
Carantină de 14 zile pentru încă o localitate din România. Ce zonă e vizată de măsura restrictivă
Carantină de 14 zile pentru încă o localitate din România. Ce zonă e vizată de măsura restrictivă. Foto: hepta.ro

Autoritățile au anunțat carantină pentru încă o localitate din România. Măsura a fost luată după explozia numărului de noi cazuri de Covid-19 din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Vizată de izolare este o zonă aparținând de județul Olt. Este vorba de satul Greci, legat administrativ de comuna Schitu.

Din primele informații oferite de responsabilii locali, în zonă ar fi activ un focar de coronavirus la spitalul de psihiatrie.

ADVERTISEMENT

Carantină pentru o localitate din România. Ce zonă e vizată

Anunțul carantinei pentru satul Greci a fost făcut de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt (CJSU). Potrivit aceste instituții, s-a instituit carantina zonală în această localitate pentru o perioadă de 14 zile începând de duminică, 9 august, de la ora 19.00, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluţia răspândirii a noului coronavirus.

Conform CJSU Olt, în localitatea carantinată sunt permise intrarea, respectiv ieşirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localitatea carantinată, precum şi aprovizionării populaţiei.

ADVERTISEMENT

Atenție! Persoanele care nu locuiesc în satul pus în carantină, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor pot intra și ieși din satul carantinat.

Cum se poate ieși din zona carantinată

Cei care locuiesc în zona carantinată şi desfăşoară activitate profesională în afara zonei carantinate pot intra sau ieși doar dacă prezintă o adeverinţă de la angajator, legitimaţie de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională.

ADVERTISEMENT

Pot intra și ieși din sat și persoanele care realizează activităţi agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare. De asemenea, deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie sunt permise, precum și deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă. Și deplarea pentru urgenţe medicale este posibilă.

Persoanele care tranzitează zona carantinată, utilizând DJ546A şi DJ653, pot străbate satul fără a opri în această zonă. De asemenea, în zona carantinată s-au interzis adunările publice și private.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru prevenirea şi limitarea transmiterii comunitare a noului coronavirus, în zona carantinată, respectiv satul Greci, s-a instituit şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în spatiile publice in aer liber, inclusiv de către persoanele care intră/ies din zona carantinată. Sunt exceptate de la această măsură copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani.

  • 937 de locuitori are satul carantinat de autorități
ADVERTISEMENT

”În cazul în care, pe durata celor 14 zile pentru care s-a instituit măsura carantinării satului Greci, comuna Schitu, vor apărea situaţii speciale, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Olt va analiza aceste situaţii şi va stabili măsuri suplimentare, cu aprobarea prefectului”, anunță CJSU Olt, conform Știri TVR.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!