News

Carantina de 14 zile, prelungită într-o localitate din România. Ce zonă e vizată de măsura restrictivă

18.01.2021 | 23:41
Carantina de 14 zile, prelungită într-o localitate din România. Ce zonă e vizată de măsura restrictivă
Localitatea Ciorogârla va fi carantinată încă 14 zile. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis să prelungească măsura privind carantinarea comunei ilfovene Ciorogârla.

Decizia a fost luată din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, conform informațiilor transmise de CJSU Ilfov.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au analizat atent situația înainte de a decide că se impune prelungirea carantinei pentru încă 14 zile pentru localitatea în cauză.

Comuna Ciorogârla va fi vizată de prelungirea carantinării

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în ședință extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situații de Urgență. Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, județul Ilfov”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Ilfov.

ADVERTISEMENT

Măsura privind carantinarea localității se prelungește automat începând de marți, 19 ianuarie, de la ora 5:30, pentru o perioadă de 14 zile, până pe 2 februarie la ora 5:30. În funcție de evoluția epidemiologică carantina ar putea fi prelungită.

Comuna Ciorogârla intra în carantină pe 13 noiembrie 2020, din cauza unei rate de incidență de 9.83 la mia de locuitori.

Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidență era de 7.99 la mia de locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4.45 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

În 11 ianuarie 2021 se constantă o creștere a ratei la 9.83 la mia de locuitori”, au anunțat reprezentanții Prefecturi Ilfov.

Județul Ilfov a fost afectat de carantină încă din luna noiembrie 2020, moment în care au fost carantinate localitățile Popești-Leordeni, Mogoșoaia, Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dragomirești și Dobroești.

Vorbim de transmitere comunitară, focarele nu sunt luate în calcul când vorbim de incidenţa cumulată cazurilor. Focare avem la Bragadiru într-un cămin de bătrâni, 3 cazuri, şi 27 de cazuri într-un alt cămin de bătrâni, la Popeşti-Leordeni”, anunța prefectul Daniel Zamfir în acel moment.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri