News

Carantina din Berceni și Clinceni, prelungită. Documente oficiale

04.12.2020 | 13:05
Carantina din Berceni si Clinceni prelungita Documente oficiale
ADVERTISEMENT

Carantina din Berceni va fi prelungită cu 7 zile, conform datelor publice și oficiale oferite de primăriile celor două comune.

Același lucru se va întâmpla și cu localitatea Clinceni, anunțul fiind făcut public pe pagina de FB a Primăriei Clinceni.

ADVERTISEMENT

Berceniul intrase în carantină timp de 14 zile în 19 noiembrie 2020, însă autoritățile au decis prelungirea acestei stări cu încă o săptămână.

Carantina din Berceni și Clinceni, prelungită

Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cu privire la faptul că pentru comuna Berceni se instituie măsura de carantină zonală, în urma emiterii Ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed ARAFAT.

ADVERTISEMENT

Conform Ordinului șefului DSU cu nr. 4660013 din 18.11.2020 privind instituirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov, măsura se instituie începând cu data de 19.11.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Propunerea privind carantinarea comunei Berceni a fost adoptată prin Hotărârea CJSU Ilfov nr. 42/18.11.2020, desfășurată în urma analizei de risc al răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Berceni, județul Ilfov, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în localitatea Berceni, județul Ilfov, rata de incidență cumulată calculată la data de 18.11.2020 pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11/1.000 locuitori. Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

? Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent sau care tranzitează zona, click AICI (Ordinul șefului DSU cu nr. 4660013 din 18.11.2020)”, anunțau autoritățile în 19 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Primarul din Berceni a făcut anunțul oficial pe Facebook: „Contrar așteptărilor, carantina se prelungește încă 7 zile. Ieri, la ora 22:00, nu aveam nicio informație în acest sens. Am primit comunicarea de mai jos, pe email-ul primăriei, la ora 02:00. Vă înțeleg nemulțumirile ș frustrările referitoare la această situație. Este neplăcut pentru noi toți și, din păacate, nu avem altă variantă decât să ne conformăm Ordinului primit. Aveți grijă de voi! Primar Gheorghe Covrigea”.

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL OFICIAL PENTRU BERCENI – 1

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL OFICIAL PENTRU BERCENI – 2

Aceleași informații sunt valabile și pentru comuna Clinceni, intrată în carantină tot în 19 noiembrie 2020. „Stimați cetățeni, Carantinarea zonală pentru localitatea Clinceni cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni si Ordoreanu se prelungește cu 7 zile începând cu 03.12.2020 ora 22:00, în baza Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, dr. Raed Arafat. Vă rugăm să respectați măsurile în vigoare. Multă sănătate!”, este scris pe pagina oficială de FB a primăriei.

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL OFICIAL PENTRU CLINCENI – 1

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL OFICIAL PENTRU CLINCENI – 2

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL OFICIAL PENTRU CLINCENI – 3

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL OFICIAL PENTRU CLINCENI – 4

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL OFICIAL PENTRU CLINCENI – 5

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA DOCUMENTUL OFICIAL PENTRU CLINCENI – 6

 

 

ADVERTISEMENT